dc.contributor |
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Expressió Gràfica a l'Enginyeria |
dc.contributor |
Gómez González, Sergio |
dc.contributor.author |
Nualart Corpas, Josep |
dc.contributor.author |
Sala García, Aleix |
dc.date |
2015-06-09 |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/2117/80348 |
dc.language.iso |
cat |
dc.publisher |
Universitat Politècnica de Catalunya |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
dc.subject |
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria mecànica |
dc.subject |
Impressores -- Disseny |
dc.title |
Fabricació d’impressora 3D Prusa Mendel i disseny i validesa d’un extrusor per imprimir xocolata |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis |
dc.description.abstract |
En aquest projecte s’explica quin és el concepte de codi obert o open-source i
com la iniciativa Rep-Rap l’ha incorporat dins del món de les impressores 3D. La
realització d’un estudi exhaustiu de l’estat de l’art en el món de la impressió 3D
d’aliments i, concretament de xocolata, ens ha permès dissenyar un nou tipus
d’extrusor adaptable a les impressores BCN3D+ i Prusa Mendel. Estudis de
validació CAE tèrmica i fluídica mitjançant COMSOL Multiphysics i simulacions
dinàmiques han sigut necessaris per optimitzar el sistema de deposició capa a
capa de la xocolata i de la definició d’un sistema de refrigeració que permetés la
seva ràpida solidificació per evitar el col·lapse. La fabricació aditiva de les peces
que conformen el conjunt i el seu muntatge en una impressora Prusa Mendel ha
permès validar el correcte funcionament amb la impressió de diversos exemples
de peces de xocolata. Finalment, es plantejan un llistat de millores aplicables a
l’extrusor desenvolupat i s’adjunta un pressupost per la implantació d’un pla de
negoci en la seva comercialització. |