Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/257492

Los arabismos del léxico de la vida cotidiana en la obra alfonsí
Vertechi, Marta
Buenafuentes de la Mata, Cristina; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres
Este trabajo se centra en el análisis lingüístico de un corpus de cuarenta y dos arabismos que aparecen documentados en la obra alfonsí. Tras exponer un estado de la cuestión de los estudios sobre los arabismos en las obras alfonsíes, se introducen las obras en las que aparecen documentadas las voces. Asimismo, una vez clasificados los arabismos por ámbitos semánticos (nombres de animales o de objetos relacionados con ellos, referentes a la vivienda y al hogar, relacionados con los juegos, nombres de oficios y de lugares), se realiza su análisis lingüístico (documentación, análisis etimológico, fonético y gráfico, morfológico y semántico).
Aquest treball se centra en l'anàlisi lingüística d'un corpus de quaranta-dos arabismes que apareixen documentats en l'obra alfonsí. Després d'exposar un estat de la qüestió dels estudis sobre els arabismes en les obres alfonsíes, s'introdueixen les obres en què apareixen documentades les veus del corpus. Així mateix, un cop classificats els arabismes per àmbits semàntics (noms d'animals o d'objectes relacionats amb ells, referents a l'habitatge i a la llar, relacionats amb els jocs, noms d'oficis i de llocs), es realitza la seva anàlisi lingüística (documentació, anàlisi etimològic, fonètic i gràfic, morfològic i semàntic).
2016-01-13
81 - Lingüística i llengües
Alfons X, rei de Castella-Lleó, 1221-1284 -- Llengua
Castellà -- Lexicologia històrica
Castellà antic -- Lexicologia
Castellà -- Termes i locucions estrangers -- Àrab
Castellà -- Etimologia
Àrab -- Influència sobre el castellà
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
41 p.
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
Marta_Vertechi_TFM.pdf 1.133 MB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters