Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/252616

Música i comunitat : apropem la música als nens i nenes del barri de Ca n’Anglada
Lacueva Márquez, Laura
Escola Superior de Música de Catalunya; Gómez, Ignasi
Aquest treball explica la creació i posada en marxa d’un projecte d’art comunitari al barri de Ca n’Anglada de la ciutat de Terrassa. A partir de la recerca documental i bibliogràfica s’estableix un marc teòric basat en l’acció comunitària i l’impacte social de les arts. També s’estudia el context de Ca n’Anglada per tal de detectar unes necessitats i fer el disseny del projecte, que es concreta i desenvolupa en forma de tallers de música per a nens i nenes de les dues escoles públiques del barri, utilitzant la investigació-acció com a metodologia. El projecte ha contribuït en el treball per la participació cultural, la cohesió i inclusió social de la comunitat i el seu apoderament mitjançant l’aprenentatge musical.
Este trabajo explica la creación y puesta en marcha de un proyecto de arte comunitario en el barrio de Ca n'Anglada de la ciudad de Terrassa. A partir de la investigación documental y bibliográfica se establece un marco teórico basado en la acción comunitaria y el impacto social de las artes. También se estudia el contexto de Ca n’Anglada para detectar unas necesidades y diseñar el proyecto, que se concreta y desarrolla en forma de talleres de música para niños y niñas de las dos escuelas públicas del barrio, utilizando como metodología la investigación-acción. El proyecto ha contribuido en el trabajo por la participación cultural, la cohesión e inclusión social de la comunidad y su empoderamiento mediante el aprendizaje musical.
This work explains the creation and implementation of a community arts project in the neighborhood of Ca n'Anglada in the city of Terrassa -in Barcelona area-. First of all, it is established a theoretical framework based on documentation about community action and social impact of the arts. Then it is examined the context of Ca n'Anglada to detect the needs and design the project, which consists in a music workshops for children of the two public schools in the neighborhood, using action research as a research methodology. The project has contributed to work for cultural participation, inclusion and social cohesion of the community and their empowerment through learning music.
2015-07-27
78 - Música
Projectes d'art comunitari -- Ca n’Anglada (Terrassa, Catalunya)
Pedagogia social
Sociologia de l'educació
Música -- Ensenyament
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/es/
103 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format Description
PF Laura Lacueva Márquez.pdf 3.228 MB PDF Projecte final

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters