Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/252294

BAULA, de l'escola al barri : un projecte d'art comunitari per a la transformació social
Brossa Ordóñez, Marta; Puig Canal, Anna; Reguant Vila, Marc
Escola Superior de Música de Catalunya; Gómez, Ignasi
‘BAULA, de l’escola al barri’ és un projecte d’art comunitari pensat per ajudar a la construcció social del barri de Roquetes – districte de Nou Barris, Barcelona – a partir de l’actuació dins del marc educatiu del CEIP Antaviana. Després d’una primera fase de documentació sobre l’impacte social de la participació en les arts i els nous reptes de l’educació, hem portat a terme una investigació de camp amb l’objectiu de detectar les necessitats del context concret. El resultat ha estat el disseny d’una proposta d’actuació que estructura el seu eix central al voltant de la creativitat i la improvisació, com a eines de creixement individual i col·lectiu. Finalment, una prova pilot ens ha permès fer diverses millores al plantejament previ, sent, el resultat, un proposta fortament fonamentada i aplicable en un futur més o menys proper.
‘BAULA, de la escuela al barrio’ es un proyecto de arte comunitario pensado para ayudar en la construcción social del barrio de Roquetes – distrito de Nou Barris, Barcelona – a partir de la actuación dentro del marco educativo del CEIP Antaviana. Después de una primera fase de documentación sobre el impacto social de la participación en las artes y los nuevos retos de la educación, hemos desarrollado una investigación de campo con el objetivo de detectar las necesidades del contexto concreto. El resultado ha sido el diseño de una propuesta de actuación que estructura su eje central alrededor de la creatividad i la improvisación, como instrumentos de crecimiento individual y colectivo. Finalmente, una prueba piloto nos ha permitido hacer varias mejoras al planteamiento previo, siendo, el resultado, una propuesta fuertemente fundamentada i aplicable en un futuro más o menos próximo.
‘BAULA, from the school to the neighborhood’ is a community arts project created in order to boost the social construction of Roquetes area – in Nou Barris district, in Barcelona – from the action done in Antaviana public primary school. After the first stage of documentation about the social impact of participation in the arts, and after getting acquainted about education new challenges, we developed a field investigation in order to detect the concrete needs of the context. The result took us to make a design of a program whose axis is creativity and improvisation, as an instrument of individual and collective growth. At the end, we did a try-out for the purpose of evaluating the original program and we improved it with the results. The final project is now solid so as to be applied in the next future.
15-07-2015
78 - Música
Projectes d'art comunitari -- Roquetes (Barcelona, Catalunya)
Pedagogia social
Sociologia de l'educació
Música -- Ensenyament
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/es/
112 p.
Trabajo/Proyecto fin de carrera
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
TFG Baula, de l’escola al barri.pdf 916.9 KB PDF Treball fi de grau

Mostrar el registro completo del ítem