Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/252289

The Art of the Duo : anàlisi i exploració dels recursos contrabaixístics per a enriquir el duet amb piano
Fortià Brugué, Manel
Escola Superior de Música de Catalunya; Bover, Albert
The Art of the Duo és el resultat d'un treball personal que feia temps que em venia molt de gust fer i que representa una espècie de fotografia actual d'aquest llarg camí que com a músic haig de recórrer. Escoltar, analitzar, comparar, explorar, imaginar... podria ser un resum molt breu del procés que he seguit. Una recerca sense fi de la màxima connexió amb el meu instrument i a través d'ell aconseguir interaccionar amb d'altres de la forma més natural, en aquest cas seria només el piano. Una forma d'ordenar les idees per a poder utilitzar-les espontàniament després. Crec que és un bon plantejament de l'estudi de la improvisació i és el que he intentat fer en aquest projecte, centrant-me sempre en el contrabaix.
The Art of the Duo es el resultado de un trabajo personal que hacía tiempo que me apetecía hacer y que representa una especie de fotografia actual de este largo camino que como músico tengo que recorrer. Escuchar, analizar, comparar, explorar, imaginar... podría ser un resum muy breve del proceso que he seguido. Una búsqueda sin fin de la máxima connexión con mi instrumento y a través de él conseguir interaccionar con otros de la forma más natural, en este caso sería sólo el piano. Una manera de ordenar las ideas para poder utilizarlas espontáneamente después. Creo que es un buen planteamiento del estudio de la improvisación y es el que he intentado hacer en este proyecto, centrándome siempre en el contrabajo.
The Art of the Duo is the result of a personal work I have wanted to do since a long time which represents a kind of current photograph of this long way I have to walk as a musician. To listen, to analyze, to compare, to explore, to imagine... it could be a very brief summary of the process I have followed. It represents an endless pursuit of the strongest connection with my instrument and, through it, the possibility to interact with others by the most natural way; in this case it would only be the piano. It is one way to sort out ideas spontaneously so they can be used later. I think is a good approach to the study of improvisation and this is what I have tried to do it in this project, always focusing on the double bass.
2015-07-15
78 - Música
Contrabaix i piano, Música per a -- Anàlisi i apreciació
Jazz
Improvisació (Música)
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
91 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format Description
PF Manel Fortià Brugué.pdf 1.629 MB PDF Projecte final
Annex 1.pdf 68.85 KB PDF Annex 1
Extracte.pdf 14.11 KB PDF Extracte del projecte final
Portada.pdf 1.282 MB PDF Portada del projecte final
Sumari.pdf 69.34 KB PDF Sumari del projecte final

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters