Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/252272

El Corpus de la Garriga : disseny i creació del paisatge sonor
Ramon i Castellà, Marçal
Escola Superior de Música de Catalunya; Casellas, Marcel
La festa del Corpus és un resum esplèndid de les creences i els costums de la societat catalano-mediterrània dels darrers mil anys. Concretament a la Garriga, aquesta festa ha cobrat un gran renom. En aquest treball volem fer un petit estudi del Corpus als Països Catalans i, més concretament, a la població vallesana ja esmentada. Per altra banda, el Corpus de la Garriga és una festa popular que no disposa de cap música característica, per això també es vol confeccionar un concert-espectacle, amb músiques de nova composició, que servirà com a proposta perquè aquestes músiques siguin utilitzades en la celebració de la festa i, d’aquesta manera, poder disposar d’un paisatge sonor particular.
La fiesta del Corpus es un resumen espléndido de las creencias y las costumbres de la sociedad catalano-mediterránea de los últimos mil años. Concretamente en la Garriga, esta fiesta ha cobrado un gran renombre. En este trabajo queremos hacer un pequeño estudio del Corpus a los Países Catalanes y, más concretamente, a la población vallesana ya mencionada. Por otro lado, el Corpus de la Garriga es una fiesta popular que no dispone de ninguna música característica, por eso también se quiere confeccionar un concierto-espectáculo, con músicas de nueva composición, que servirá como propuesta porque estas músicas sean utilizadas en la celebración de la fiesta y, de este modo, poder disponer de un paisaje sonoro particular.
Corpus is a splendid summary of the believes and habits of the Catalan-Mediterranean society along the last thousand years. Particularly in la Garriga, this festivity has taken on great renown. In this paper we want to carry out a brief study of Corpus in the Catalan Countries and, more precisely, in la Garriga. On the other hand, Corpus in la Garriga is a popular festivity that does not have any characteristic music. It is for this reason that we also wish to prepare a concert-performance with music of new composition as a proposal to be used during the celebration, and, by this means, offering a particular sound passage.
14-07-2015
78 - Música
Corpus Christi -- Països Catalans
Corpus Christi -- La Garriga (Catalunya)
Música folklòrica
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
62 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
PF Marçal Ramon i Castellà.pdf 526.9 KB PDF Projecte final
1. Cant d'anar a collir clavells.pdf 250.3 KB PDF Annex 1
10. Toc de processó - Fràgil.pdf 256.1 KB PDF Annex 10
11. Guerra de c ... luja de clavells còpia.pdf 208.7 KB PDF Annex 11
2. Despertada - Distància.pdf 202.2 KB PDF Annex 2
3. Toc d'inici - Lèctic.pdf 292.0 KB PDF Annex 3
4. Ball a plaça - Galop endimoniat.pdf 319.3 KB PDF Annex 4
5. Ball a plaça - Ball pla endimoniat.pdf 159.5 KB PDF Annex 5
6. Ball a plaça - Ball de cintes de la Garriga.pdf 306.2 KB PDF Annex 6
7. Ball a plaça - Ball de bastons endimoniat.pdf 150.9 KB PDF Annex 7
8. Ball a plaça - Ballet de gegants (Aire!).pdf 216.4 KB PDF Annex 8
9. Llevant de taula - I com llueix còpia.pdf 113.3 KB PDF Annex 9

Mostrar el registro completo del ítem