Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/252105

Dies Irae, la seqüència perdurable : anàlisi i comparació de diferents lectures de la seqüència gregoriana en la història de la música
Requesens Roca, Pol
Escola Superior de Música de Catalunya; Chiantore, Luca
La seqüència gregoriana Dies Irae s'ha convertit en un material musical àmpliament utilitzat per compositors per dotar d'un significat concret a la seves obres. Però a mesura que han passat el segles es pot determinar que l'objectiu que han tingut els compositors en voler incloure una referència a aquesta seqüència ha variat notablement. En aquest treball tracto de demostrar quins canvis hi ha hagut segons l'època i el compositor, ja sigui des del punt de vista conceptual com des del punt de vista tècnic tot analitzant obres de moments i estils diferents, parant atenció a sis obres concretes que o tenen importància a causa de la seva influència o la seva singularitat. Alhora, exposo com tot això m'ha influït per compondre obres que estiguin relacionades amb el Dies Irae i amb la música al voltant de la mort.
The Gregorian Dies Irae sequence has become a musical material widely used by composers to give a concrete meaning to his works. But over time it can be determined that the objective composers have in wanting to include a reference to that sequence has significantly changed. In this work I try to show what changes have been depending on the time and the composer, either from a conceptual point of view and from the technical point of view, analyzing works of different times and styles, with focus on six specific works that are important because of their influence or their uniqueness. At the same time, I discuss how all this has influenced me to compose works that are related to the Dies Irae and the music around death.
La secuencia gregoriana Dies Irae se ha convertido en un material musical ampliamente utilizado por compositores para dotar de un significado concreto a sus obras. Pero con el paso del tiempo se puede determinar que el objetivo que han tenido los compositores en querer incluir una referencia a dicha secuencia ha variado notablemente. En este trabajo trato de demostrar qué cambios han habido según la época y el compositor, ya sea desde el punto de vista conceptual cómo desde el punto de vista técnico, analizando obras de momentos y estilos diferentes, con especial atención a seis obras concretas que o tienen importancia a causa de su influencia o de su singularidad. En el mismo tiempo, expongo cómo todo ésto me ha influido para componer obras que estén relacionadas con el Dies Irae y con la música al rededor de la muerte.
09-07-2015
78 - Música
Dies Irae -- Crítica i interpretació
Cant gregorià, cant pla, etc. -- Anàlisi i apreciació
Música -- Història i crítica
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
72 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
PF Pol Requesens Roca.pdf 3.702 MB PDF Projecte final
Expiració de la Mort.pdf 448.5 KB PDF Annex 2
Follia.pdf 279.7 KB PDF Annex 1

Mostrar el registro completo del ítem