Empreu aquest identificador per citar o enllaçar aquest document: http://hdl.handle.net/2072/252019

Els Hot Five : Louis Armstrong, l'avantguardista
Vallès López, Oriol
Escola Superior de Música de Catalunya; Capella, Francesc
Els objectius d’aquest treball són: reivindicar la faceta de Louis Armstrong com a músic al capdavant de l’avantguarda musical dels anys vint als Estats Units, analitzar les claus per entendre el seu ascens a la fama a partir dels anys trenta i valorar la seva contribució a la història de la música afroamericana. El cos del treball consta de dues parts: la primera, una biografia de l’artista per esbossar el seu context històric i el seu perfil psicològic; i la segona, que és el centre del treball, una anàlisi de les peces Savoy Blues, Cornet Chop Suey i Gully Low Blues, totes elles pertanyents al període dels Hot Five (1925-1929).
Los objetivos de este trabajo son: reivindicar la faceta de Louis Armstrong como músico al frente de la vanguardia musical de los años veinte en los Estados Unidos, analizar las claves para entender su ascenso a la fama a partir de los años treinta i valorar su contribución en la historia de la música afroamericana. El cuerpo del trabajo consta de dos partes: la primera, una biografía del artista para esbozar su contexto histórico y su perfil sicológico; y la segunda, que es el centro el trabajo, un análisis de las piezas Savoy Blues, Cornet Chop Suey y Gully Low Blues, todas ellas pertenecientes al periodo de los Hot Five (1925-1929).
The objectives of this work are: to defend Louis Armstrong’s facet as a musician at the musical avant-garde in the Twenties in United States, to analyze the clues to understand his rise to fame since the Thirties and to appreciate his contribution to the Afro-American music. The body of the work consists in two parts: the first one is a biography of the artist in order to suggest his historical background and his psychological profile; and the second one, which is the center of the work, an analysis of the pieces Savoy Blues, Cornet Chop Suey and Gully Low Blues, all of them belonging to the Hot Five period (1925-1929).
08-07-2015
78 - Música
Armstrong, Louis, 1901-1971 -- Crítica i interpretació
Música -- Estats Units d'Amèrica -- S. XX
Jazz -- 1921-1930
Jazz -- 1931-1940
Afroamericans -- Música
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
61 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Text complet d'aquest document

Fitxers Mida Format Descripció
TFG Oriol Vallès.pdf 2.259 MB PDF Projecte final

Mostra el registre complet del document