To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/2099.1/26341

Optimització energètica en un restaurant contemplant l'ús d'energies renovables
Jornet Mallafré, Alex
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament de Física i Enginyeria Nuclear; Pretel Sánchez, Carme
Aquest treball és l’estudi l’optimització energètica d’un restaurant situat a la platja de Mataró, a la comarca del Maresme. Per tant, l’objectiu d’aquest projecte serà, en primer lloc, l’estudi de mesures i tècniques per a reduir la demanda energètica. S’entén que l’optimització energètica de qualsevol edifici s’aconsegueix des del moment en què es construeix fins al seu ús quotidià. Amb això, es pretén remarcar la importància d’implementar tècniques per reduir la demanda a l’hora de construir qualsevol edifici, ja que aquestes ,en el futur, es traduiran en una disminució important del consum. D’altra banda, un cop s’hagin estudiat les tècniques de reducció de la demanda energètica, s’analitzarà com serà la cobertura d’aquesta demanda, és a dir, de quina font s’obtindrà l’energia necessària per la quotidianitat del restaurant. Per les condicions climatològiques de l’emplaçament, el restaurant es considera que és un bon candidat per efectuar els estudis desitjats. Els aspectes que s’estudiaran seran el subministrament d’aigua calenta sanitària, calefacció i electricitat a partir d’energies renovables. En aquest sentit, s’ha decidit que l’ús de l’energia provinent del Sol és idònia per satisfer la majoria de necessitats de l’edifici. Més concretament, s’ha optat per dos tipus d’instal·lacions; d’una banda, una de fotovoltaica, per tal d’aportar el màxim d’electricitat possible, i de l’altra, una instal·lació tèrmica per l’escalfament d’aigua i la calefacció. Per tant, amb el treball s’intentarà optimitzar l’ús de l’energia, prioritzant les renovables, en tots els camps prèviament esmentats. D’aquesta manera, es vol demostrar l’interès d’utilitzar totes aquestes tècniques i tecnologies en la construcció o modificació d’edificis amb la finalitat de reduir l’impacte i la petjada ecològica, alhora que s’aconsegueix una reducció del consum energètic. Així doncs, al llarg del projecte s’estudiarà el funcionament, els principis i l’abast d’aquestes tècniques i, posteriorment, es dissenyarà el dimensionament de cadascuna de les instal·lacions per satisfer totes les necessitats energètiques. Finalment, un cop dimensionats els sistemes i estudiades les possibilitats d’aquestes tecnologies, s’efectuarà un estudi econòmic i mediambiental, fet que verificarà si el projecte és beneficiós en tots els sentits.
Àrees temàtiques de la UPC::Energies::Energia solar tèrmica
Àrees temàtiques de la UPC::Energies::Energia solar fotovoltaica
Àrees temàtiques de la UPC::Edificació::Instal·lacions i acondicionament d’edificis
Restaurants -- Environmental aspects
Photovoltaic power generation -- Equipment and supplies
Solar thermal energy -- Equipment and supplies
Buildings -- Energy conservation
Building fittings
Restaurants -- Aspectes ambientals
Energia solar fotovoltaica -- Instal·lacions
Energia tèrmica solar -- Instal·lacions
Edificis -- Estalvi d'energia
Edificis -- Instal·lacions
Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters