To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/2099.1/26225

A white-matter pathways extraction toolbox in Semantic Dementia
Montal Blancafort, Victor
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament de Teoria del Senyal i Comunicacions; Marqués Acosta, Fernando; Dickerson, Bradford Clark
Analysis of medical imaging techniques (fMRI, PET, ...) to improve the current pipeline of study in cases of Alzheimer or Fronto-Temporal Dementia
[ANGLÈS] Neuroimaging techniques allow us to, processing Magnetic Resonance Imaging signals, understand the brain in a way we ever could image. With the tractorgaphy neuroimaging technique, we can extract the white-matter pathways that interconnect brain’s regions, using the water diffusivity as input data. Here, a toolbox for tract maps extraction is implemented, using state-of-the-art pre-processing techniques, signal modelling and tractography approaches. Moreover, some statistics are computed in order to demonstrate the correct functioning of the toolbox and exemplify a usage of the toolbox’s output. The toolbox has been testes successfully for several input parameters, allowing us to compare some metrics between Semantic Dementia patients and Healthy Controls.
[CASTELLÀ] El procesado de señales que provienen de Resonancias Magnéticas usando técnicas de neuroimagen, nos han permitido entender el cerebro de un modo que no nos podríamos haber imaginado. En concreto, usando la tractografía, podemos visualizar los caminos que siguen las neuronas para interconectar las diferentes regiones del cerebro, a partir de la difusividad del agua. En este proyecto se ha implementado un toolbox para la obtención de mapas de tractos, usando diferentes técnicas de pre-procesado, modelado de la señal y tractografía. Además, se ha realizado un estudio estadístico con el fin de comprobar el correcto funcionamiento del toolbox y, además, ejemplificar el uso de los resultados del toolbox para realizar análisis médicos. El toolbox ha sido probado con éxito utilizando diferentes combinaciones de parámetros de entrada, permitiéndonos comparar métricas de DTI entre pacientes con demencia semántica y controles sanos.
[CATALÀ] El processat de senyals provinents de Ressonàncies Magnètiques a partir de tècniques de neuroimatge, ens ha permès entendre el cervell de formes que no ens podríem haver imaginat. En concret, mitjançant la tractografia, podem obtenir els camins que segueixen les neurones per tal de interconnectar les regions del cervell, a partir de la difusivitat de l’aigua. En aquest projecta, s’ha implementat un toolbox per a la extracció de tractes, utilitzant diverses tècniques de pre- processat, modelat de senyal i tractografia. A més, s’ha realitzat un anàlisis estadístic per comprovar el correcte funcionament del toolbox i, a més, exemplificar el ús dels resultats del toolbox per a obtenir resultats mèdics. El toolbox ha estat testejat amb èxit utilitzant diferents combinacions de paràmetres de entrada, permetent-nos comparar mètriques de DTI entre pacients amb demència Semàntica i controls saludables.
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria electrònica
Bioengineering
Image processing
Image processing
Bayesian framework
Bioengineering
Procesado de imagen
Bayes
Probabilitats
Bioenginyeria
Imatges -- Processament
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters