Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/2099.1/26077

Estudi de la reducció de minvaments en la línia d'envasat SurtiSES
Deya Jarque, Elba
Gordún Quiles, Elena
LOSSE REDUCTION STUDY IN THE SURTISES PACKAGING LINE Author: Elba Deyà Jarque Chupa Chups Tutor: Karine Lafenêtre ESAB Tutors: Elena Gordún Quiles and Marta Ginovart Gisbert Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (ESAB) Universitat Politènica de Catalunya (UPC) Key words: losses, sweets, packaging, quality, production. The percentage of losses obtained in the production or packaging line of any alimentary industry is a parameter than needs monitoring and control, because it supposes and important economic and environment cost each year for the company. The objective of this project is to reduce the percentage of losses in the packaging line SurtiSES of the Chupa Chups Company. SurtiSES is a line formed by 5 rotating plates and 5 meters that package the sweets with stick in bags, and that has the capacity to guaranty a range of flavours. A multi-disciplinary team was constituted to achieve the objectives the company had previously defined. A range of improvement actions will be implemented following the World Class Manufacturing methodology, a system with inherent tools to achieve absolute excellence in fabrication plants. The assessment of each improvement action is done through the results obtained by the losse percentage in each line and of the description of the losses. That helps us decide if the improvement action can be implemented and standardized or must be discarded. At the end of this study a reduction of 47% of the losses in line has been achieved (at first, 2,3% and in the end 1,07%) with the implementation and standardization of 4 improvement action proposals (roller changes, the creation of OPL for mounting and dismantling plates, new allen keys and revisions of the ELIL). Moreover, the project has been concluded achieving the proposed objectives.
ESTUDI DE LA REDUCCIÓ DE MINVES DE LA LÍNIA D'ENVASAMENT SURTISES Autora: Elba Deyà Jarque Tutora Chupa Chups: Karine Lafenêtre Tutores ESAB: Elena Gordún Quiles i Marta Ginovart Gisbert Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (ESAB) Universitat Politènica de Catalunya (UPC) Paraules clau: Minves, caramels, envasament, qualitat, producció. El percentatge de minves obtingudes en una línia de producció o envasament de qualsevol indústria alimentària és un paràmetre que cal fer-ne un seguiment i un control, ja que al cap de l'any suposen un cost econòmic i mediambiental important per a l'empresa. L'objectiu d'aquest projecte és reduir el percentatge de minves de la línia d'envasament SurtiSES de l'empresa Chupa Chups. SurtiSES és una línia formada per 5 plats giratoris i 5 comptadores que envasen els caramels amb pal en bosses, i que té la capacitat de garantir l'assortiment de sabors. Es constitueix un grup de treball multi-disciplinar per a aconseguir els objectius definits prèviament per l'empresa. S'implementaran una sèrie d'accions de millora sota la metodologia de World Class Manufacturing, un sistema amb les seves pròpies eines per assolir l'excel·lència absoluta a les plantes de fabricació. La valoració de cada acció de millora proposada es fa a través dels resultats obtinguts del control de percentatge de minves de la línia, i de la caracterització de les minves. que ens ajuda a decidir si l'acció de millora es pot implementar i estandarditzar o bé es descarta. Al final d'aquest estudi s'ha aconseguit una reducció del 47% de les minves de la línia (inici 2,3% i final 1,07%) amb la implementació i estandardització de 4 propostes d'acció de millora (canvi de rodets, creació OPL de muntar i desmuntar plats, claus allen noves i revisió de l'ELIL) i per tant, es conclou el projecte d'acord amb els objectius proposats.
ESTUDIO DE LA REDUCCIÓN DE MERMAS DE LA LÍNEA DE ENVASADO SURTISES Autora: Elba Deyà Jarque Tutora Chupa Chups: Karine Lafenêtre Tutoras ESAB: Elena Gordún Quiles y Marta Ginovart Gisbert Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (ESAB) Universitat Politènica de Catalunya (UPC) Paraules clau: Mermas, caramelos, envasado, calidad, producción. El porcentaje de mermas de una línea de producción o envasado de cualquier tipo de industria alimentaria es un parámetro que hay que seguir y controlar, ya que anualmente supone un coste económico y medioambiental importante para la empresa. El objetivo de este proyecto es reducir el porcentaje de mermas de la línea de envasado SurtiSES de la empresa Chupa Chups. SurtiSES es una línea formada por 5 platos giratorios y 5 contadoras que envasan los caramelos con palo en bolsas, y que tiene la capacidad de garantizar el surtido de sabores. Se constituye un grupo de trabajo multi disciplinar para conseguir los objetivos definidos previamente por la empresa. Se implementaran una serie de acciones de mejora con la metodología World Class Manufacturing, un sistema con sus propias herramientas para la obtención de la excelencia absoluta en las plantas de fabricación. La valoración de cada acción de mejora propuesta se hace con los resultados obtenidos del control del porcentaje de mermas de la línea, y de la caracterización de las mermas que nos ayuda a decidir si la acción de mejora se puede implantar y estandarizar o se descarta. Al final de este estudio se consigue una reducción del 47% de mermas de la línea (inicial 2,3% y final 1,07%) gracias a la implementación y estandarización de 4 propuestas de acciones de mejora (cambio de rodillos, creación OPL montaje y desmontaje platos, llaves Allen nuevas y revisión de la ELIL) y por lo tanto, se concluye el proyecto de acuerdo con los objetivos propuestos.
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria agroalimentària::Indústries agroalimentàries::Tecnologia dels aliments
Candy industry
Minves
Caramels
Envasat
Qualitat
Producció
Caramels -- Indústria i comerç
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Mostrar el registro completo del ítem