Interpretación ambiental de INBioparque, La Finca (Costa Rica)
Soler Zurita, Neus
López Navas, Mª Àngels
Boada, Martí, 1949-
Rodríguez, Melissa
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2014
Descripció: 119 p.
Resum: Este artículo es una síntesis del proyecto realizado en INBio (Instituto Nacional de Biodiversidad), Costa Rica, cuyo objetivo principal fue la mejora de la Interpretación Ambiental de INBioparque, un parque temático de biodiversidad dentro de la institución. INBioparque está situado en Santo Domingo de Heredia, provincia de Heredia, Costa Rica. Éste pretende hacer una pequeña representación de los principales ecosistemas que se encuentran en el país. El parque se divide en diferentes zonas: Bosque del Valle Central, Bosque Húmedo, Bosque Seco, Humedal y Finca. En esta última, la Finca (ecosistema basado en la biodiversidad domesticada) es dónde se ha centrado todo el proyecto, debido a que presentaba una mayor necesidad de mejora en su interpretación ambiental. La Interpretación ambiental traduce el lenguaje técnico de los profesionales a términos e ideas más entendedoras para todos los públicos. Pretende promover una nueva conciencia sobre el valor de la biodiversidad, lograr su conservación y mejorar la calidad de vida del ser humano. El proyecto propone la mejora de la interpretación ambiental a través de las fichas técnicas elaboradas de las diferentes especies vegetales de la Finca, así como la renovación o creación de rótulos explicativos. Se propone también un recorrido guiado y auto guiado para hacer más entendedora la visita, además de algunas actividades y talleres.
Resum: Aquest article és una síntesi del projecte realitzat a INBio (Instituto Nacional de Biodiversidad), Costa Rica, l'objectiu del qual va ser la millora de la Interpretació ambiental d'INBioparque, un parc temàtic de biodiversitat dins de la institució. INBioparque està situat a Santo Domingo de Heredia, província de Heredia, Costa Rica. Aquest pretén fer una petita representació dels principals ecosistemes que es troben al país. El parc es divideix en diferents zones: Bosc del Vall Central, Bosc Humit, Bosc Sec, Aiguamoll i Finca. En aquesta última, La Finca (ecosistema basat en la biodiversitat domesticada) és on s'ha centrat tot el projecte, degut a que presentava una major necessitat de millora a la seva interpretació ambiental. La interpretació ambiental tradueix el llenguatge tècnic dels professionals a termes i idees més entenedors per a tots els públics. Pretén promoure una nova consciència sobre el valor de la biodiversitat, preservar la seva conservació i millorar la qualitat de vida de l'ésser humà. El projecte proposa la millora de la interpretació ambiental a través de les fitxes tècniques elaborades de les diferents espècies vegetals de la Finca, així com la renovació o creació de rètols explicatius. Es proposa també un recorregut guiat i autoguiat per a fer més entenedora la visita, a més d'algunes activitats i tallers.
Resum: This article is a summary of a project undertaken at The National Biodiversity Institute (INBio) in Costa Rica, the objective of which was to improve upon the environmental interpretation of INBioparque, a bio diverse theme park located on the institution's grounds. INBioparque is located in Santo Domingo de Heredia, a province of Heredia, Costa Rica. Its aim is to make a modest representation of the principal ecosystems found in the country. The park is divided into primary zones: The Central Valley Forest, Rain Forest, Dry Forest, Wetland and Farmland. In addition, Farmland more as an ecosystem than a domesticated biodiversity. It is this latter region where the project was focused on because of a greater need to improve its environmental performance. The environmental interpretation translates the technical language of professionals into more understandable terms and ideas for the average person. As well, it aims to promote a new awareness of the value of biodiversity conservation and preservation, thus improving the quality of life for mankind. The results of the project have suggested that improving performance through the development of technical specifications is needed. In addition, different plant species and renovation or creation of explanatory signs would benefit the situation on the whole. Moreover, it proposes guided and self-guided tours, also constructive activities and workshops, to make visits more insightful and significant.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Biodiversitat ; Conservació ; Costa Rica ; Educació ambiental ; Metodologia



Annexos
6 p, 598.2 KB

Materials de comunicació ambiental
120 p, 5.9 MB

Qüestionaris
20 p, 4.9 MB

Memòria
119 p, 4.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2015-04-15, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir