To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/2099.1/25709

Anàlisi dels processos productius i optimització del procés d'encolat mitjançant disseny d'experiments a l'empresa A DOS disseny amb cartró S.L.
YUYAMA MONFORT, DANIEL
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d’Estadística i Investigació Operativa; Rodero de Lamo, Lourdes
Els principals objectius del present projecte són l’anàlisi dels processos productius de l’empresa A DOS disseny amb cartró S.L amb la finalitat de calcular els temps estàndards de les activitats i fer-ne ús en dues eines informàtiques i l’optimització del procés d’encolat per mitjà d’un disseny d’experiments. El primer bloc engloba una anàlisi dels principals processos productius de l’empresa on s’estudiaran les activitats que hi formen part i s’establiran uns temps estàndard per a cadascuna d’aquestes ja que l’empresa no en disposa. Aquests temps estàndard permetran tenir uns temps reals de producció i seran la base per a confeccionar dues eines amb la plataforma Microsoft Excel per a la planificació de la producció i el control pressupostari. Analitzant els processos productius de l’empresa cal remarcar la importància de separar els productes segons la seva mida ja que els temps estàndard són diferents i això permetrà a l’empresa ser més exactes en la planificació i en el cost unitari de producte. Les dues eines que s’han confeccionat facilitaran la tasca als propietaris de l’empresa, no només per aconseguir la precisió desitjada, sinó també per l’estalvi de temps que aportaran les eines a l’hora de realitzar aquestes tasques. En el segon bloc s’explicarà l’optimització del procés d’encolat a través d’un disseny d’experiments. Aquest procés és primordial per a realitzar el folrat del cartró amb el paper que és l’activitat que dóna més valor afegit i qualitat als productes de l’empresa A DOS disseny amb cartró S.L. Es farà un estudi en profunditat de la màquina d’encolar entenent cadascun dels factors i es trobarà el punt òptim d’adhesió entre el paper i el cartró ja que l’empresa ha tingut problemes per establir-lo. L’experimentació en l’encoladora ha permès entendre com afecten els paràmetres d’aquesta a l’adhesió del cartró amb el paper i s’ha establert el punt òptim per a encolar. L’empresa ha descobert que la comanda que va ser retornada degut a la mala adhesió del paper i el cartró no va ser deguda al tipus de paper utilitzat sinó a una mala regulació dels paràmetres solució cola i quantitat de cola. El punt òptim trobat permet la màxima adhesió i minimitza els problemes externs en el procés d’encolar.
Àrees temàtiques de la UPC::Economia i organització d'empreses::Direcció d’operacions::Anàlisi de processos de negoci i de fabricació
Àrees temàtiques de la UPC::Matemàtiques i estadística::Investigació operativa
Paperboard industry
Paper sizing
Industrial productivity
Production control
Industrial equipment
Cartó -- Indústria i comerç
Encolatge del paper
Productivitat industrial
Producció -- Control
Maquinària en la indústria
Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters