Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/247603

Caracterització de la població de Bradypus variegatus i Choloepus hoffmanni a INBioparque, Costa Rica
Caracterización de la población de Bradypus variegatus i Choloepus hoffmanni en INBioparque , Costa Rica;
Caracterization of Bradypus variegatus and Choloepus hoffmanni population in INBioparque, Costa Rica
Clota Palau, Gemma; Cornet Augé, Clara; Delgado Granados, Jordi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències; Boada, Martí, 1949-; Herrera Villalobos, Álvaro
Estudi centrat en la caracterització de la població de peresosos (Choloepus Hoffmanni i Bradypus variegatus) d’INBioparque (Costa Rica) per tal de donar continuïtat al projecte de Casalé i Delclòs, 2010. S’ha determinat en 15 el nombre d’individus amb els que compta el parc i que les seves estructures poblacionals s’han vist alterades degut a la disminució d’individus respecte al 2010. S’han definit diferències significatives en la localització dels individus, essent els més freqüentats els hàbitats de bosc V.Central i bosc Humit, i detectat una gran variabilitat d’espècies arbòries tant ingerides com freqüentades, destacant el gènere Cecròpia. Pel que fa als registres d’activitat, tot hi la gran variabilitat i diferències entre espècies i sexes, és majoritàriament nul·la. També s’ha estudiat la població d’Iguana iguana com a limitadora de la població de peresosos d’INBioparque, sense obtenir uns resultats que permetin assegurar cap tipus de competència interespecífica.
Estudio centrado en la caracterización de la población de perezosos (Choloepus hoffmanni i bradypus variegatus) de INBioparque (Costa Rica) para dotar de continuidad el proyecte de Casalé i Delclòs,2010. Se ha cifrado en 15 los individuos del parque, y las estructuras poblacionales se han visto alteradas debido a la disminución de individuos respecto al 2010. Se han detectado diferencias significativas en la localización de los individuos, siendo frecuentes en los hábitats de V. Central i bosque Húmedo, y también una gran diversidad de especies arbóreas, ya sean ingeridas o frecuentadas, destacando el género Cecropia. Referente a los registros de actividad, a pesar de la gran variabilidad i diferencias entre especies y sexos, es de forma mayoritariamente nula. También se ha estudiado la población de Iguana iguana como a limitadora de la población de perezosos en INBioparque, sin obtener resultados que permitan afirmar ningún tipo de competencia interespecífica.
Study regarding a sloth's population characterisation (Choloepus hoffmanni and Bradypus Variegatus) from INBioparque (Costa Rica) to follow the steps at the thesis by Casalé i Delclòs 2010. We counted 15 individuals in all the parc, whose population's structures had been modified due to the disminution of the individuals since 2010. We remark differences on the individuals' localization, being the most frequented the habitats of Central Valley and humit forest, and found a large variability amongst the most frequented and eaten tree species, highlighting the gender Cecropia. The activity registers are almost zero, although there is a large variability and differences amongst species and sexes. We also studied the population of Iguana iguana as a suspected limiter of the sloth's population in INBioparque, although no clear evidence of interespecific competence has been found.
09-2014
504 - Ciències del medi ambient
Peresós -- Costa Rica
Iguanes
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
218 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
PFC_ClotaCornetDelgado_resum.pdf 629.0 KB PDF Resum
PFC_ClotaCornetDelgado.pdf 4.965 MB PDF Memòria

Mostrar el registro completo del ítem