Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/247422

Estudi dels efectes de les plantes ornamentals en la qualitat ambiental de l'aire urbà : anàlisi ecològic i aerobiològic a Tiana
Garrido Amaro, Cristina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències; Belmonte, Jordina
Pollen allergy has a remarkable clinical impact all over Europe, and there are evidences that the prevalence of allergic respiratory induced reactions by pollen in Europe has been increasing in recent decades. The presence of potentially allergenic ornamental species in the town of Tiana, representing 41% of total species recorded. Approximately 28% of these species are Platanus acerifolia. This study attempts to relate the effect it has on the people’s health, the presence of certain urban ornamental plants by identifying and locating the ornamental trees in the town.
L' al·lèrgia al pol·len té un impacte clínic notable a tot Europa, i existeixen evidències de que la prevalença de les reaccions al·lèrgiques respiratòries induïdes pel pol·len a Europa ha anat en augment en les últimes dècades. La presència d’espècies ornamentals potencialment al·lergògenes al municipi de Tiana, representa un 41% de les espècies totals inventariades. Aproximadament un 28% d’aquestes espècies corresponen al Platanus acerifolia. El present estudi pretén relacionar l’efecte que produeix en la salut de les persones, la presencia de determinades plantes ornamentals urbanes, mitjançant la identificació i localització dels arbres ornamentals del municipi.
La alergia al polen tiene un impacto clínico notable en toda Europa, y existen evidencias de que la prevalencia de las reacciones alérgicas respiratorias inducidas por el polen en Europa ha ido en aumento en las últimas décadas. La presencia de especies ornamentales potencialmente alergógenas en el municipio de Tiana, representa un 41% de las especies totales inventariadas. Aproximadamente un 28% de estas especies corresponden al Platanus acerifolia. El presente estudio pretende relacionar el efecto que produce en la salud de las personas, la presencia de determinadas plantas ornamentales urbanas, mediante la identificación y localización de los árboles ornamentales del municipio.
09-2014
504 - Ciències del medi ambient
Aire -- Microbiologia -- Tiana (Catalunya)
Aire -- Qualitat -- Tiana (Catalunya)
Plantes ornamentals -- Tiana (Catalunya)
Arbres ornamentals -- Tiana (Catalunya)
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
151 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
PFC_CristinaGarridoAmaro_annex.pdf 166.0 KB PDF Annex
PFC_CristinaGarridoAmaro_part01.pdf 7.100 MB PDF Memòria, part 1
PFC_CristinaGarridoAmaro_part02.pdf 9.902 MB PDF Memòria, part 2
PFC_CristinaGarridoAmaro_resum.pdf 271.1 KB PDF Resum

Mostrar el registro completo del ítem