Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/247315

Efecte del canvi climàtic sobre la ramaderia ecològica al Pirineu Occidental de Catalunya
Solé Vallmajor, Guillem
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències; Saurí i Pujol, David; Rivera-Ferre, Marta G.; López Gelats, Feliu
Per tal d’arribar a la conclusió de si realment el Canvi climàtic és un factor limitant en el de venir de la Ramaderia ecològica al Pirineu Català, es proposen un seguit d’enquestes als afectats reals; els ramaders. La intenció és veure la percepció que se’n té i comparar-la amb la realitat de canvi climàtic, i més en zones d’alta muntanya: pujada de temperatures, disminució de la pluja i sequera, i desgel i tardança de les nevades. També el tema de l’erosió del sòl és de vital importància pel seu tractament. Cal desenvolupar una sèrie de millores per combatre els problemes de canvis climàtics, tot i que no són l’únic mal de cap del ramaders.
Para llegar a la conclusión de si realmente el Cambio Climático es un factor limitante el prosperar de la Ganadería ecológica en el Pirineo Catalán, se proponen encuestas a los afectados reales; los ganaderos. La intención es ver la percepción que estos tienen y compararla con la realidad de cambio climático, y más, en zonas de alta montaña: subida de temperaturas, disminución de la lluvia y sequía, y deshielo y llegada tardía de las nieves. También el tema de la erosión del suelo es de vital importancia para su tratamiento. Hace falta desenvolver una serie de mejoras para combatir los problemas de cambio climático, aunque no son los únicos dolores de cabeza de los ganaderos.
In order to arrive to the conclusion that if it’s Climate change a really limiting factor on the future of ecologic livestock in the Catalan Pyrenees, it is proposed to do some surveys to the really affected people; the farmers. The intention is to see if the perception that they have is in according with the real Climatic Change: the increase of Temperature, the diminution of the rain and the drought, the thawing and the late arriving of the snow. The soil erosion is an important subject for each treatment too. It is necessary to develop a big number of improvements in order to fight the Climatic Change problems, even if, these are not the only problems the farmers have.
09-2014
504 - Ciències del medi ambient
Ramaderia -- Pirineu català (Catalunya : Serralada)
Ramaderia ecològica
Pirineu català (Catalunya : Serralada) -- Condicions rurals
Pirineu català (Catalunya : Serralada) -- Aspectes ambientals
Canvis climàtics -- Aspectes econòmics
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
84 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
PFC_GuillemSoleVallmajor_annex_questionari.pdf 81.75 KB PDF Annex qüestionari
PFC_GuillemSole ... annex_taules_respostes.pdf 81.65 KB PDF Annex respostes
PFC_GuillemSoleVallmajor_resum.pdf 480.9 KB PDF Reseum
PFC_GuillemSoleVallmajor.pdf 1.600 MB PDF Memòria

Mostrar el registro completo del ítem