Simulació del comportament d'uns individus en un entorn i desenvolupament d'un videojoc educatiu de programació
Riu, Aniol
Gurguí Valverde, Antoni
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2014
Descripció: 67 p.
Resum: Aquest projecte tracta la implementació d'una aplicació capaç de simular el comportament d'uns individus que segueixen el seu propi algorisme en un entorn que planteja certes dificultat per a la supervivència: hi ha obstacles i fonts que proveeixen energia que els individus necessiten per existir. S'han desenvolupat les eines necessàries perquè l'usuari pugui visualitzar, recollir dades i interactuar amb l'entorn d'una forma còmoda i intuïtiva. Sobre aquesta base, s'ha implementat un videojoc que planteja reptes a l'usuari que es poden resoldre a través de l'edició dels algorismes d'un o més individus, és a dir, a través de la programació. D'aquesta manera s'introdueix a l'usuari en els principis de l'algorismia d'una forma lúdica i molt visual.
Resum: Este proyecto trata la implementación de una aplicación capaz de simular el comportamiento de unos individuos que siguen su porpio algoritmo en un entorno que plantea ciertas dificultades para la supervivencia: hay barreras y fuentes que proveen energia que los individuos necesitan para existir. Se han implementado las herramientas necesarias para que el usuario pueda visualizar, recoger datos y interactuar con el entorno de una manera cómoda e intuitiva. Sobre esta base, se ha implementado un videojuego que plantea retos al usuario que pueden ser resueltos a través de la edición del algoritmo de uno o más individuos, es decir, a través de la programación. De este modo se inicia al usuario en los principios de la algorismia de un modo lúdico y muy visual.
Resum: This project deals with the implementation of an application capable of simulating the behavior of some individuals who follow their own algorithm in an environment that poses certain difficulties for survival: barriers and there are sources that supply energy that individuals need to exist. Tools necessary for the user to view, collect data and interact with the environment in a comfortable and intuitive way have been developed. On this basis, we have implemented a viedogame that poses challenges to the user that can be solved by editing the algorithms of one or more individuals, that is, through programming. This introduces the user on the algorithms principles in a very visual and entertaining way.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Enginyeria Informàtica / Computer Engineering [4314660]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Informàtica
Document: Treball final de grau
Matèria: Videojocs ; Disseny



Memòria
67 p, 2.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2015-03-02, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir