Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/242713

Las mujeres en paro de larga duración en el Vallès Occidental
Carrasquer, Pilar, 1957-; Torns, Teresa
Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball
Aquest document recull les principals conclusions de l'estudi "Les dones en atur de llarga durada al Vallès Occidental". La perspectiva teòrica que orienta la investigació és la que considera el treball en la seva doble vessant productiva i reproductiva, entenent que la càrrega de treball reproductiu que acostumen a suportar les dones condiciona no només les seves possibilitats reals de treballar en el mercat sinó també les seves actituds davant d'aquest. Per tal de copsar la diversitat de situacions laborals i familiars de les dones en atur s'ha construit una tipologia d'oportunitats davant el mercat en la qual es consideren conjuntament la trajectòria sòcio-laboral i la trajectòria familiar de les treballadores. Els perfils tipus que n'han resultat han estat contrastats amb els resultats d'una anàlisi del mercat de treball de la comarca - dades d'oferta i demanda d'ocupació i entrevistes semi-dirigides als principals actors sòcio-econòmics. Les conclusions de l'estudi mostren l'existència d'un comportament laboral femení mitjançant per conductes pròpies de l'àmbit domèstic, per la qual cosa les estratègies de demanda d'ocupació de le dones se situen a l'entorn de la definició de le seves possibilitats professionals segons la magnitud i les característiques de la seva càrrega domèstica i la seva situació familiar. Això provoca l'acumulació de dones en el que podem anomenar una feble posició de mercat.
1993-09
331 - Treball. Relacions laborals. Ocupació. Organització del treball
Dones -- Treball -- Vallès Occidental (Catalunya)
Atur -- Vallès Occidental (Catalunya)
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
28 p.
Working Paper
Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball
Working papers series (Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball);4
         

Full text files in this document

Files Size Format
WP4_QUIT.pdf 20.67 MB PDF

Show full item record

Related documents

Other documents of the same author

Torns, Teresa; Borràs Català, Vicent; Carrasquer, Pilar, 1957-; Moreno, Sara, 1978-; Castelló, Laia; Grau, Anna (Grau Casajust)
Lozares Colina, Carlos; Carrasquer, Pilar, 1957-; Domínguez Amorós, Màrius
 

Coordination

 

Supporters