Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/242712

El absentismo laboral en el servicio de hostelería del Consorci Hospitalari Parc Taulí de Sabadell
Carrasquer, Pilar, 1957-; Torns, Teresa
Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball
Aquest document recull les principals conclusions de l'estudi "L'absentisme laboral al servei d'hosteleria del Consorci Hospitalari Parc Taulí de Sabadell". La perspectiva teòrica que orienta la investigació és la del model de producció-reproducció. Des d'aquest punt de vista, a les dimensions que habitualment s'utilitzen per tal d'analitzar l'absentisme, s'afegeix la de l'absentisme entès com a cost social de reproducció de la força de treball. L'estratègia d'investigació combina el tractament exhaustiu de les dades d'absències disponibles a l'organització hospitalària amb l'ànàlisi intensiva de les actituds i motivacions de la plantilla, juntament amb l'estudi del context organitzatiu en què es produeix l'absentisme. Metodològicament, els resultats obtinguts mostren la pertinença de l'ànàlisi de l'absentisme des de les materialitats i no des de les opinions. La tipologia d'absentisme construïda facilita la caracterització dels col·lectius absentistes, i permet observar la relació existent entre la polarització de la plantilla segons l'edat i l'estabilitat laboral i l'absentisme. Finalment, entre els factors afavoridors de les absències, es detecta l'existència d'una certa cultura absentista i la configuració de l'absentisme com a efecte no desitjat del procès de racionalització que vol presidir la constitució del Consorci.
1993-06
331 - Treball. Relacions laborals. Ocupació. Organització del treball
Absentisme laboral
Consorci Hospitalari Parc Taulí de Sabadell
Hoteleria -- Personal
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
34 p.
Working Paper
Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball
Working papers series (Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball);3
         

Full text files in this document

Files Size Format
WP3_QUIT.pdf 49.76 MB PDF

Show full item record

Related documents

Other documents of the same author

Torns, Teresa; Borràs Català, Vicent; Carrasquer, Pilar, 1957-; Moreno, Sara, 1978-; Castelló, Laia; Grau, Anna (Grau Casajust)
Lozares Colina, Carlos; Carrasquer, Pilar, 1957-; Domínguez Amorós, Màrius
 

Coordination

 

Supporters