To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/2099.1/23306

Design and evaluation of an optical switching node;
Diseño y evaluación de un nodo de conmutación óptico;
Disseny i avaluació d'un node de commutació òptica
Inchausti Eceiza, Maite
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament de Teoria del Senyal i Comunicacions; Comellas Colomé, Jaume
Anàlisi de l'estat de l'art en nodes de commutació òptica. Proposta del diferents blocs que composaran el node i posterior avaluació mitjamçant simulació de l'estructura proposada.
[ANGLÈS] For a good development of elastic optical networks, the design of flexible optical switching nodes is required. This work analyses the previously proposed flexible architectures and, based on the most appropriate, which is the Architecture on Demand (AoD), proposes a specific configuration of the node that includes spatial and spectral switching and the wavelength conversion functionality with a low blocking probability and the minimum amount of modules; the characteristics of the traffic that the designed node is able to cope with are specified in the last chapter. An evaluation of the designed node is also done, and, compared to the other architectures, it is shown that the Architecture on Demand gives better results than others and that it has a higher potential for future developments.
[CASTELLÀ] Para un buen desarrollo de las redes ópticas elásticas, se requiere el diseño de nodos de conmutación ópticas flexibles. Este trabajo analiza las arquitecturas flexibles propuestas anteriormente y, basándose en la más adecuada, es decir, en la arquitectura bajo demanda (AoD), propone una configuración del nodo que incluye conmutación espacial y espectral y la funcionalidad de conversión de longitud de onda con una baja probabilidad de bloqueo y la cantidad mínima de módulos; las características del tráfico al que el nodo diseñado es capaz de hacer frente se especifican al final. También se hace la evaluación del nodo diseñado, y, en comparación con las otras arquitecturas, se demuestra que la arquitectura bajo demanda da mejores resultados que los demás y que tiene un mayor potencial para futuros desarrollos.
[CATALÀ] Per a un bon desenvolupament de les xarxes òptiques elàstiques, es requereix el disseny de nodes de commutació òptiques flexibles. Aquest treball analitza les arquitectures flexibles proposades anteriorment i, basant-se en la més adequada, es a dir, en l'arquitectura sota demanda (AoD), proposa una configuració del node que inclou commutació espacial i espectral i la funcionalitat de conversió de longitud d'ona amb una baixa probabilitat de bloqueig i la quantitat mínima de mòduls; les característiques del tràfic al que el node dissenyat és capaç de fer front s'especifiquen al final. També es fa l’avaluació del node dissenyat, i, en comparació amb les altres arquitectures, es demostra que l'arquitectura sota demanda dóna millors resultats que les altres i que té un major potencial per futurs desenvolupaments.
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria de la telecomunicació::Telecomunicació òptica
Optical communications
switching node
optical
flexible
architecture on demand
nodo de conmutacion
óptico
flexible
AoD
Comunicacions òptiques
S'autoritza la difusió de l'obra mitjançant la llicència Creative Commons o similar 'Reconeixement-NoComercial- SenseObraDerivada'
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters