dc.contributor |
Universitat Politècnica de Catalunya. Institut de Ciències de l'Educació |
dc.contributor |
Font Soldevila, Josep |
dc.contributor.author |
Prats Porcar, Rosana |
dc.date |
2013-06-27 |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/2099.1/23103 |
dc.language.iso |
cat |
dc.publisher |
Universitat Politècnica de Catalunya |
dc.rights |
Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
dc.rights |
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/ |
dc.subject |
Àrees temàtiques de la UPC::Ensenyament i aprenentatge::Formació professional |
dc.subject |
Food--Sensory evaluation |
dc.subject |
Vocational education |
dc.subject |
sensorial |
dc.subject |
xocolata |
dc.subject |
tast |
dc.subject |
pastisseria |
dc.subject |
organolèptic |
dc.subject |
gust |
dc.subject |
aroma |
dc.subject |
professorat |
dc.subject |
Aliments -- Anàlisi sensorial |
dc.subject |
Formació professional |
dc.title |
Adequació pràctica dels continguts del mòdul professional “Presa de mostres i control de qualitat” al CFGM de forneria, pastisseria i confiteria: proves i tests sensorials. |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/masterThesis |
dc.description.abstract |
L’ésser humà utilitza els cinc sentits gust, olor, tacte, oïda i vista per a resoldre les necessitats
quotidianes com ara alimentar-se, comunicar-se o estar alerta als perills.
Les sensacions organolèptiques que arriben als nostres perceptors sensorials moltes vegades
passen desapercebudes per no resultar necessàries en un moment determinat o perquè no
sabem cóm definir-les o dirigir-les de forma útil.
Mitjançant l’educació sensorial dels nostres sentits, podem extreure beneficis a nivell de
consumidor, reconeixent defectes de qualitat o, a nivell professional, determinant diferències
gairebé imperceptibles per consumidors no entrenats i que poden ser molt útils:
com a justificants de tarifes en compres segons el nivell qualitatiu del producte
saber què necessitem i utilitzar el vocabulari adient per transmetre-ho a qui ens serveix
entendre millor les necessitats dels nostres clients
Per aquest motiu, aquest treball va encaminat a adquirir certs coneixements en l’àmbit de
l’anàlisi organolèptica, de forma molt pràctica.
L’objectiu de les activitats proposades és apropar els alumnes del CFGM de Forneria, pastisseria i
confiteria a la universitat mitjançant la interacció formativa amb alumnes de primer de carrera de
Grau en indústries alimentàries
Per dur aquest objectiu a terme, s’estructuraran 4 sessions com es detalla a continuació:
- Sessió 1: Introducció a la qualitat organolèptica dels aliments i del sistema sensorial de
percepció.
- Sessió 2: Educació del paladar. Identificació de sabors i textures
- Sessió 3: Tast de la xocolata
- Sessió 4: Comentari de resultats i enquesta a l’alumnat |