FDI from European Union to Western Balkan Countires : is the economic development being intensified in the region?
Vesaite, Ruta

Publicació: Institut Universitari d'Estudis Europeus 2014
Descripció: 40 p.
Resum: La inversió estrangera directa és important a causa dels seus avantatges per al país d'acollida, per exemple augmentarà la competitivitat i s'intensifica el desenvolupament. Els avantatges són significatives als països dels Balcans occidentals que s'enfronten a les dificultats de la competència i el creixement més baix de la UE-27. El treball analitza el tipus dominant de la IED de la UE-27 a la regió dels Balcans Occidentals a escala nacional i sectorial per formar les implicacions sobre el futur creixement de la competitivitat i la intensitat del desenvolupament econòmic. Es troba que la IED horitzontal domina als Balcans occidentals, per tant, el creixement de la competitivitat i el desenvolupament econòmic es va intensificar a la regió.
Resum: Foreign direct investment is important because of its advantages to the host country such as growth in competitiveness and intensified development. Its given advantages are significant to Western Balkan countries which are facing competition difficulties and lower growth than EU-27 countries. The research is looking at the dominating type of FDI from EU-27 countries to Western Balkan region at country and sector levels to form the implications about future growth of competitiveness and intensity of economic development. It is found that horizontal FDI dominates in Western Balkans, therefore, the growth of competitiveness and economic development are intensified in the region.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials i que es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original. Cal que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Anglès
Col·lecció: Institut Universitari d'Estudis Europeus. Màster Universitari en Integració Europea. Quaderns de recerca (Bellaterra)
Pla d'estudis: Quaderns de recerca (Bellaterra) ; 25
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Balcans ; Condicions econòmiques ; Desenvolupament econòmic



40 p, 937.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2014-10-06, darrera modificació el 2022-10-26



   Favorit i Compartir