Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/240257

Una Década de Frontex: ¿Hacia una gestión integrada de las fronteras marítimas de la Unión Europea?
Martínez Sáez, Patrícia
Aquest treball pretén analitzar l’evolució del marc jurídic de la gestió de la cooperació i vigilància de les fronteres exteriors de la Unió Europea (UE) des de la perspectiva de les operacions a les fronteres marítimes. La pràctica de Frontex des dels seus inicis no ha estat mancada de crítiques, fet que ha comportat la necessitat de trobar nous mecanismes per aconseguir l’efectivitat de les seves operacions. És per aquest motiu que, com veurem en aquest treball, l’objectiu final de les reformes de l’Agència busquen assegurar la seguretat a l’espai interior del territori Schengen, sense deixar de banda el degut respecte als drets humans.
Este trabajo pretende analizar la evolución del marco jurídico de la gestión de la cooperación y vigilancia de las fronteras exteriores de la Unión Europea (UE) desde la perspectiva de las operaciones en las fronteras marítimas. La práctica de Frontex desde sus inicios no ha estado carente de crítica, cosa que ha comportado la necesidad de encontrar nuevos mecanismos para conseguir la efectividad de sus operaciones. Es por este motivo que, como veremos en este trabajo, el objetivo final de las reformas de la Agencia busca asegurar la seguridad en el espacio interior del territorio Schengen, sin dejar de lado el debido respeto de los derechos humanos.
03-10-2014
32 - Política
Unió Europea -- Fronteres
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
47 p.
info:eu-repo/semantics/masterThesis
Institut Universitari d'Estudis Europeus
Quaderns de recerca (Bellaterra);24
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
24.pdf 970.9 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem