To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/2445/57548

El canvi climàtic posa en perill el cafè i el cacau
Bueno i Torrens, David, 1965-
Universitat de Barcelona
PER A MOLTES PERSONES, beure cafè i menjar xocolata és un autèntic plaer. Tant les plantes de cafè com les de cacau es cultiven en unes zones molt concretes de la Terra, als cinturons tropicals, i en teoria representen una font de riquesa per als països productors. Tanmateix, la demanda creixent, combinada amb els efectes del canvi climàtic i les desigualtats econòmiques entre productors i consumidors, posen en perill aquests cultius. Així ho indiquen dos estudis publicats a la revista Plos One i un altre a Current Biology, que suggereixen que per mantenir la productivitat actual cal incrementar la diversitat genètica d"aquestes plantes i afavorir un model de comerç just.
Cafè
Indústria del cafè
Cacau
Efecte del clima sobre les plantes
Canvis climàtics
Coffee brewing
Coffee industry
Cocoa
Vegetation and climate
Climatic changes
(c) Edició de Premsa Periòdica Ara, 2014
info:eu-repo/semantics/contributionToPeriodical
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Edició de Premsa Periòdica Ara
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters