Per accedir als documents amb el text complet, si us plau, seguiu el següent enllaç: http://hdl.handle.net/2099.1/22386

Caracterització optoelectrònica del grafè sobre diferents substrats a altes freqüències;
Optoelectronic characterizaton of graphene on different substrates at high frecuencies;
Caracterización optoelectrónica del grafeno sobre diferentes sustratos a altas frecuencia
Gabriel Cortés, Daniel
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament de Física Aplicada; Ferrer Anglada, Núria; Romeu Robert, Jordi
[ANGLÈS] This project presents a study for both optic and electronic properties of graphene and possible variations of different physical magnitudes that are produced in a material when a single layer of graphene is deposited on its surface. The measurements were performed on a wide frequency range from microwave band to near ultraviolet. We present what is graphene and its various exceptional properties as well as its potential applications and prototypes currently under development. One its properties and known structure of graphene have been shown, we study different measurement methods that allow us a spectral characterization on different frequency bands and then we study some of the main optical and electrical properties of the samples with graphene, doped and undoped, on different kinds of substrates. We present a study and comparison of the obtained variations due to external factors such as the dopant type on graphene and the type of substrate on which has been deposited.
[CASTELLÀ] Este proyecto presenta un estudio tanto de las propiedades ópticas y electrónicas del grafeno así como las posibles variaciones de diferentes magnitudes físicas que se producen en un material cuando se deposita una monocapa de grafeno sobre su superficie. El conjunto de medidas se han realizado en un amplio rango frecuencial desde la banda de las microondas hasta el ultravioleta cercano. Se presenta qué es el grafeno y las diversas propiedades excepcionales que presenta, así como potenciales aplicaciones y prototipos que se está desarrollando actualmente. Una vez se ha presentado las propiedades y estructura conocidas del grafeno, se estudian diferentes métodos de medida que permiten realizar una caracterización espectral a diferentes bandas frecuenciales y posteriormente se realiza un estudio frecuencial de algunas de las principales propiedades ópticas y eléctricas de las muestras que presentan grafeno, dopado y sin dopar, sobre diferentes tipos de sustratos. Se elabora un estudio y comparación de las variaciones que se obtienen debido a factores externos, como el tipo de dopante utilizado sobre el grafeno y el tipo de sustrato sobre el cual se ha depositado.
[CATALÀ] Aquest projecte presenta un estudi de les propietats òptiques i electròniques del grafè i les possibles variacions de diferents magnituds físiques que es produeix en un material quan es deposita una monocapa de grafè a la seva superfície. El conjunt de mesures s’han realitzat en un ample rang freqüencial des de la banda de les microones fins a l’ultraviolat proper. Es presenta què és el grafè i les diverses propietats excepcionals que presenta, així com algunes de les principals aplicacions potencials i prototipus que s’està desenvolupant actualment. Un cop s’ha presentat les propietats i estructura conegudes del grafè, s’estudien diferents mètodes de mesures que permeten realitzar una caracterització espectral a diferents bandes freqüencials i posteriorment es realitza un estudi freqüencial d’algunes de les principals propietats òptiques i elèctriques de les mostres que presenten grafè, dopat i no dopat, sobre diferents tipus de substrats. S’elabora un estudi i comparació de les variacions que s’obtenen degut a factors externs, com el tipus de dopant utilitzat sobre el grafè i el tipus de substrat sobre el qual s’ha depositat.
Àrees temàtiques de la UPC::Física::Física de partícules
Graphene
Nanostructures
Electron optics
graphene
substrate
optic
microwaves
terahertz
thz
ultraviolet
dopping
conductivity
impedance
refractive index
grafeno
sustrato
òptico
microondas
dopado
conductividat
impedancia
índice de refracción
Anàlisi espectral
Nanoestructures
Òptica electrònica
Grafè
S'autoritza la difusió de l'obra mitjançant la llicència Creative Commons o similar 'Reconeixement-NoComercial- SenseObraDerivada'
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Mostra el registre complet del document

Documents relacionats

Altres documents del mateix autor/a

Gabriel Cortés, Daniel; Sempere, Bernat; Colominas, Carles; Ferrer Anglada, Núria
Arcos, David; Gabriel Cortés, Daniel; Dumcenco, Dumitru; Kis, Andras; Ferrer Anglada, Núria