Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/238514

Anàlisi del recurs pilot "cases d'infants: nou paradigma d'atenció i tractament a la infància i l'adolescència".
Escobar Anglès, Andrea
El treball que es presenta a continuació és una recerca aplicada, consistent en l’anàlisi descriptiva d’una mostra d’infants i adolescents de 5 a 19 anys atesos al projecte “Cases d’Infants” des del desembre de 2010 fins al juliol de 2013. Aquesta investigació pretén donar a conèixer la nova perspectiva o paradigma d’atenció a la infància i l’adolescència a Catalunya que neix de la Llei dels Drets i les Oportunitats de la Infància i l’Adolescència (LDOIA, maig de 2010): basada en la prevenció, el model sistèmic i de complexitat, la col·laboració de la família com a element de canvi, el treball en xarxa i interprofessionalitat, la participació dels infants i adolescents, i la territorialitat, principalment. Un cop feta aquesta aproximació teòrica, s’ha concretat identificant aquesta nova perspectiva al projecte pilot “Cases d’Infants” (nascut al setembre de 2010), el qual desplega les actuacions que sorgeixen d’aquesta filosofia de treball i suport. Per a elaborar aquesta recerca s’ha emprat un disseny d’investigació no experimental descriptiu, on s’han associat i comparat variables per tal d’identificar interferències en les relacions –a través de proves estadístiques-, i proposar una certa tendència i pronòstic de les característiques del perfil atès al projecte i les interferències d’algunes variables amb el recurs final de l’infant o adolescent. Finalment, s’extreuen unes conclusions en relació a la bibliografia inicial i els resultats obtinguts en l’anàlisi de la mostra estudiada.
The work presented below is an applied research, consisting in a descriptive analysis of a sample of children and teens aged 5 to 19 attending in the “Cases d’Infants” project from December 2010 to July, 2013. This research aims to present a new perspective or paradigm of care for children and teens in Catalonia that comes from the “Llei dels Drets i les Oportunitats de la Infància i l’Adolescència” (LDOIA, May of 2010): based prevention, model of systemic complexity, the collaboration of the family as an element of change, networking and inter-professionalism, the participation of children and teens, and territoriality, mainly. Once done this theoretical approach, this new perspective has led to identifying the pilot project “Cases d’Infants” (born September 2010), which displays the actions that arise from this work ethic and support. To develop this research has employed a non-experimental descriptive research design, where variables are associated and compared to identify interference in relations - through statistical tests-, and suggest a tendency characteristics and prognosis profile given to the project and interference with the use of some variables and end destination of the child or teen. Finally, conclusions are drawn in relation to the initial bibliography and the results in the analysis of the studied sample.
24-07-2014
36 - Benestar i problemes socials.Treball social. Ajuda social. Vivenda. Assegurances
Família
Treball en xarxa
Treball comunitari
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/es/
106 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
TFGEscobarAnglésAndrea1314.pdf 3.381 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem