Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/237456

Renda familiar disponible bruta, factor socioeconòmic associat amb la generació de residus sòlids urbans per habitant en els municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona : anàlisis de la intensitat i forma de correlació i evolució dels nivells de generació 2000-2009
Esteller Ocaña, David
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències; Gabarrell i Durany, Xavier
En aquest treball s’utilitzen les Quantitats de Residus Generats per Habitant (KRGH) en els diferents municipis de l’entitat administrativa de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) durant la primera dècada del segle XXI (2000 - 2011) com a indicador de sostenibilitat en matèria de Residus Sòlids Urbans (RSU). S’estudia la relació d’aquesta variable amb la Renda Familiar Disponible (RFD) i s’analitza l’evolució dels nivells de generació al llarg de la sèrie històrica per a grups de municipis amb nivells de generació ben diferenciats amb objecte d’avaluar l’efecte produït pels successos amb més impacte en matèria de gestió tal és la introducció del cànon de residus i discutir si es donen situacions d’iniquitat derivades del sistema de finançament dels serveis de gestió de residus.
In this paper, Quantities of Material Solid Waste Produced by Inhabitant in the municipalities of the Metropolitan Barcelona Region during XXI th. century’s first decade (2000-2011), are used as sustainability indicator in Urban Solid Waste Management. The results of this indicator are crossed with the Gross Disposable Household Income in order to understand if there is any relationship among them. Finally, the historic evolution of QMSWPI for the groups of municipalities with different levels of waste production, are studied with the purpose of analyze the effect in terms of QMSWPI decrease of the “waste tax” and discuss if there are iniquity’s situations derived from the waste management funding system.
En este artículo se usan las Cantidades de Residuos Generados por Habitante (KRGH) en los diferentes municipios de la entidad administrativa del Área Metropolitana de Barcelona (AMB) durante la primera década del siglo XXI (2000-2011) como indicador de sostenibilidad en materia de Residuos Sólidos Urbanos (RSU). Se estudia la relación de esta variable con la Renda Familiar Disponible (RFD) i se analiza la evolución de los niveles de generación a lo largo de la serie histórica para grupos de municipios con niveles de generación bien diferenciados con objeto de evaluar el efecto producido en materia de gestión de la introducción del canon de residuos discutir si se dan situaciones de inequidad derivadas del sistema de financiación de los Servicios de gestión de residuos.
02-2014
504 - Ciències del medi ambient
Residus sòlids urbans -- Gestió -- Àrea Metropolitana de Barcelona
Desenvolupament sostenible -- Àrea Metropolitana de Barcelona
Gestió mediambiental -- Àrea Metropolitana de Barcelona
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
159 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
PFC_DavidEstellerOcana_article.pdf 1.027 MB PDF Article
PFC_DavidEstellerOcana.pdf 3.721 MB PDF Projecte

Mostrar el registro completo del ítem