To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10609/8757

Securing a Java P2P framework: The JXTA-Overlay case
Arnedo Moreno, Joan; Barolli, Leonard; Matsuo, Keita; Xhafa, Fatos
In the wake of the success of Peer-to-Peer (P2P) networking, security has arisen as one of its main concerns, becoming a key issue when evaluating a P2P system. Unfortunately, some systems' design focus targeted issues such as scalabil-ity or overall performance, but not security. As a result, security mechanisms must be provided at a later stage, after the system has already been designed and partially (or even fully) implemented, which may prove a cumbersome proposition. This work exposes how a security layer was provided under such circumstances for a specic Java based P2P framework: JXTA-Overlay.
Arran de l'èxit de (P2P) peer-to-peer, la seguretat ha sorgit com una de les seves principals preocupacions, esdevenint una qüestió clau en l'avaluació d'un sistema P2P. Malauradament, alguns sistemes de disseny apunten focus de problemes com l'escalabilitat o l'acompliment general, però no de seguretat. Com a resultat d'això, els mecanismes de seguretat s¿han de proporcionar en una etapa posterior, després que el sistema ja ha estat dissenyat i parcialment (o fins i tot totalment) implementat, la qual cosa pot ser una proposició incòmode. Aquest article exposa com es va proveir una capa de seguretat sota aquestes circumstàncies per un Java específic basat en un marc P2P: JXTA-superposició.
A raíz del éxito de (P2P) peer-to-peer, la seguridad ha surgido como una de sus principales preocupaciones, convirtiéndose en una cuestión clave en la evaluación de un sistema P2P. Desgraciadamente, algunos sistemas de diseño apuntan un foco de problemas como la escalabilidad o el desempeño general, pero no de seguridad. Como resultado de ello, los mecanismos de seguridad se proporcionarán en una etapa posterior, después de que el sistema ya ha sido diseñado y parcialmente (o incluso totalmente) implementado, lo que puede ser una proposición incómodo. Este artículo expone cómo se proveyó una capa de seguridad bajo estas circunstancias por un Java específico basado en un marco P2P: JXTA-superposición.
2014-05-15
JXTA
P2P
JXTA
JXTA
P2P
P2P
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
Part of book or chapter of book
ACM Press
         

Show full item record

Related documents

Other documents of the same author

Arnedo Moreno, Joan; Matsuo, Keita; Barolli, Leonard; Xhafa, Fatos
Xhafa, Fatos; Arnedo Moreno, Joan; Barolli, Leonard; Matsuo, Keita; Spaho, Evjola; Ogata, Yuichi
Arnedo Moreno, Joan; Matsuo, Keita; Xhafa, Fatos; Barolli, Leonard
Arnedo Moreno Matsuo, Joan; Barolli, Leonard; Xhafa, Fatos; Matsuo, Keita
 

Coordination

 

Supporters