Macròfits com a bioindicadors de la conca fluvial d'Alinyà
Ecosalix (Grup de recerca)
Alcaraz, Sergi
Petit, Maria
Saludes, Oriol
Zaidín, Laura
Rieradevall, Joan, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Boada, Martí, 1949- , tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Duch Cortinas, Jordi, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Hierro Gutiérrez, Almudena, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Física)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2014
Descripció: 116 p.
Resum: L'objectiu d'aquest projecte ha sigut analitzar la qualitat de l'aigua a la Conca fluvial d'Alinyà i esbrinar quins són els factors que la determinen. Per fer-ho s'han utilitzat els macròfits (mitjançant l'índex IM) com a bioindicadors de la qualitat dels boscos de ribera i de manera indirecta determinar la qualitat de l'aigua. Es conclou que els factors més influents en els resultats són: la maca de diversitat dels macròfits donada l'època de l'any del mostreig (a la tardor), l'augment de les masses forestals homogeneïtzant el paisatge, les fortes pluges d'enguany i la contaminació puntual al nucli urbà d'Alinyà.
Resum: El objetivo de este proyecto ha sido analizar la calidad del agua en la Conca fluvial de Alinyà y descubrir cuáles son los factores que la determinan. Para hacerlo se han utilizado los macrófitos (mediante el índice IM) como bioindicadores de la calidad de los bosques de ribera y de manera indirecta determinar la calidad del agua. Se concluye que los factores más influyentes en los resultados son: la carencia de diversidad de los macrófitos dada la época del año del muestreo (durante el otoño), el aumento de las masas forestales homogeneizando el paisaje, las fuertes lluvias de este año y la contaminación puntual del núcleo urbano de Alinyà.
Resum: The objective of this project has been to analyze the quality of the water in the basin of Alinyà and try to discover which determinants are. Macrophytes have been used (by means of IM) like bioindicators of quality of river forest and indirectly determinate the quality of the water. It concludes that the most influents facts in the results are: the absence of macrophyte diversity in consequence of sampling season (during autumn), the increase of the woodland homogenizing the landscape, the heavy rains of this year and the punctual contamination of the urban nucleus of Alinyà.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Pla d'estudis: Grau en Ciències Ambientals [959]
Document: Treball final de grau
Matèria: Plantes aquàtiques ; Alinyà (Vall) ; Aigua ; Anàlisi ; Boscos i silvicultura



Resum
14 p, 521.4 KB

Treball
116 p, 8.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2014-03-16, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir