Recursos naturales y género : el caso de la comunidad Once de Mayo (Campeche, México)
Flecha Legaz, Carla
Ruiz Mallén, Isabel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Títol variant: Recursos naturals i gènere : el cas de la comunitat Once de Mayo (Campeche, Mèxic)
Títol variant: Natural resources and gender : the case of the community Once de Mayo (Campeche, Mexico)
Data: 2013
Descripció: 99 p.
Resum: Este estudio pretende realizar una aproximación al papel de la cooperación en el empoderamiento femenino sobre los recursos naturales en la comunidad rural mexicana Once de Mayo. Para ello se analizan las experiencias de doce participantes en proyectos destinados a mujeres utilizando como medios la historia de vida, la observación participativa y los talleres. De todo ello se desprende la importancia de que los programas y/o proyectos aborden las necesidades prácticas de las mujeres, vinculadas a su hogar, sin omitir sus necesidades estratégicas de género como elementos para el empoderamiento. Además, para el empoderamiento femenino a través de la cooperación es fundamental el desarrollo de actitudes de liderazgo por parte de alguna/as de las participantes y el propio interés de todas las involucradas en colaborar, además de sus experiencias previas de capacitación en diferentes temáticas.
Resum: Aquest estudi pretén realitzar una aproximació al paper de la cooperació en l'apoderament femení sobre els recursos naturals a la comunitat rural mexicana Once de Mayo. Per això s'analitzen les experiències de dotze participants en projectes destinats a dones utilitzant com a mitjans la història de vida, l'observació participativa i els tallers. De tot això es desprèn la importància que els programes i/o projectes abordin les necessitats pràctiques de les dones, vinculades a la seva llar, sense ometre les necessitats estratègiques de genere com elements per a l'apoderament. A més a més per a l'apoderament femení a través de la cooperació és fonamental el desenvolupament d'actituds de lideratge per part d'alguna/es de les participants i el propi interés de totes les involucrades en col·laborar, a més de les seves experiències prèvies de capacitació en diferents temàtiques.
Resum: This study seeks to make an approach to the role of cooperation in female empowerment on the natural resources in the Mexican rural community Once de Mayo. This discusses the experiences of twelve participants in projects targeting women using media life history, participatory observation and workshops. All this shows the importance for programmes and projects to address the practical needs of women related to your home, without omitting their strategic gender needs as elements for empowerment. In addition, female empowerment through cooperation is essential the development of attitudes of leadership from any of the participants and the interests of all those involved to collaborate, in addition to their previous experiences of training in different topics.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Dones en el desenvolupament rural ; Campeche (Mèxic) ; Recursos naturals ; Gestió



Resum
9 p, 104.8 KB

Projecte
99 p, 2.9 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2014-03-16, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir