Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/223218

Iron mining in Goa (India) : an interdisciplinary study
La mineria de ferro a Goa (Índia) : estudi interdisciplinari
Llavina Pascual, Xavier; Pablos Cascallar, Miriam; Planell i Calle, Mireia; Puigdollers Rodés, Eloi; Solé Carbonell, Clara; Vila i Casau, Aida
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències; Martínez Alier, Joan
En aquest article es presenten breument els diferents capítols d’un treball interdisciplinari per tal d’entendre el context de prohibició de la mineria de ferro a Goa a finals del 2012 i proporcionar la informació necessària per tal d’orientar i gestionar la presa de decisions sobre l’activitat minera en un futur. Els sis primers capítols consisteixen en l’estudi del medi abiòtic, medi biòtic, fluxos de materials, aspectes socials, aspectes econòmics i finalment aspectes polítics. En canvi, en els dos últims capítols s'avaluen i es gestionen els impactes ambientals de la mineria mitjançant, per una banda, una anàlisi DPSIR i, d'altra banda, es proposen tres escenaris per integrar les diferents variables i fomentar la participació en la presa de decisions. S’ha dut a terme una extensa recerca mitjançant la recopilació de dades, entrevistes i visites a les zones d’estudi d’interès per tal d’entendre el conflicte de la mineria a Goa.
En este artículo se presentan brevemente los diferentes capítulos de un trabajo interdisciplinario con el objetivo de entender el contexto de prohibición de la minería de hierro en Goa a finales del 2012 y proporcionar la información necesaria para orientar y gestionar la toma de decisiones sobre la actividad minera en un futuro. Los seis primeros capítulos consisten en el estudio del medio abiótico, medio biótico, flujos de materiales, aspectos sociales, aspectos económicos y finalmente aspectos políticos. En los dos últimos capítulos se pretende evaluar y gestionar los impactos ambientales de la minería mediante un análisis DPSIR y se proponen tres escenarios para integrar las diferentes variables y fomentar la participación en la toma de decisiones. Se ha llevado a cabo una extensa investigación mediante la recopilación de datos, entrevistas y visitas a las zonas de estudio de interés con el fin de entender el conflicto de la minería en Goa.
In this article an interdisciplinary study is presented. There are different chapters that attempt to understand the ban on iron mining in Goa on the late 2012 and provide the information required to manage and aid the decisions made about iron mining in Goa. The first six chapters deal with the study of abiotic environment, biotic environment, social features, material flow, economic features and policy. The last two chapters attempt to asses and manage the environmental impacts of iron mining through the DPSIR analysis and provide different scenarios to integrated the various variables and encourage participation in the decisions making. The research has focused on gathering data, depth interviews and visiting study areas with the aim to understand the conflict of iron mining in Goa.
07-2013
504 - Ciències del medi ambient
Mines de ferro -- Goa (Índia)
Indústria minera -- Aspectes ambientals -- Goa (Índia)
Goa (Índia)
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
228 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
PFC_IronMiningGoa_resum.pdf 1.179 MB PDF Resum
PFC_IronMiningGoa.pdf 6.106 MB PDF Projecte

Mostrar el registro completo del ítem

Documentos relacionados

Otros documentos del mismo autor/a

Pascual i Reguant, Laura; Vila i Casau, Aida