To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/2099.1/19427

Quantum algorithms for state reconstruction;
Algoritmos cuánticos para reconstrucción de estados;
Algoritmes quàntics per a reconstrucció d'estats
Pedrol Ripoll, Eric
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Òptica i Optometria; Bendersky, Ariel; Acín Dal Maschio, Antonio
Treball final de màster oficial fet en col·laboració amb Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Universitat de Barcelona (UB) i Institut de Ciències Fotòniques (ICFO)
[ANGLÈS] We review quantum state reconstruction schemes. We also present a quantum state preparation method by means of single-qubit operations and controlled not (C-NOT) gates. We aim at finding new quantum circuit schemes with an as low as possible number of universal quantum gates. A generalization process is carried out to link our method with a known reconstruction method. Such generalization is later used as a verification step for Plesch and Brukner in finding the minimum number of C-NOT gates necessary for a state preparation algorithm. Indeed, we demonstrate that Plesch and Brukner method turns out to be the best possible configuration, in terms of the number of CNOT gates, for a particular arrangement of unitary gates and controlled operations. Our algorithm, however, happens to have a lower computational depth.
[CASTELLÀ] Revisamos esquemas de reconstrucción de estados cuánticos. Presentamos un método de preparación de estados cuánticos mediante operaciones a un qubit y puertas C-NOT tratando de utilizar el menor número posible de puertas cuánticas universales. Generalizamos nuestro proceso de reconstrucción para vincularlo con el método utilizado por Plesch y Brukner para intentar encontrar el menor número de compuertas C-NOT para un algoritmo de preparación de estados cuánticos. De hecho, demostramos que el método de Plesch y Brukner resulta tener la mejor configuración en términos del número de compuertas C-NOT utilizadas para una distribución particular de operaciones unitarias y operaciones controladas. No obstante, nuestro algoritmo tiene una profundidad de computación menor.
[CATALÀ] Revisem esquemes de reconstrucció d'estats quàntics. Presentem un mètode de preparació d'estats quàntics mitjançant operacions a un qubit i portes C-NOT intentant utilitzar el menor número possible de portes quàntiques universals. Generalitzem el nostre procés de reconstrucció per vincular-lo amb el mètode emprat per Plesch i col·laboradors per mirar de trobar el menor número de comportes C-NOT per a un algoritme de preparació d'estats quàntic. De fet, demostrem que el mètode de Plesch i col·laboradors resulta tenir la millor configuració en termes del número de comportes C-NOT utilitzades per a una distribució particular d'operacions unitàries i operacions controlades. No obstant, el nostre algoritme resulta tenir una profunditat de computació menor.
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria electrònica::Optoelectrònica
Algorithms
Quantum computing
quantum computation
quantum information theory
quantum algorithms
computación cuántica
teoría cuántica de la información
algoritmos cuánticos
Algorismes
Programació quàntica
S'autoritza la difusió de l'obra mitjançant la llicència Creative Commons o similar 'Reconeixement-NoComercial- SenseObraDerivada'
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
info:eu-repo/semantics/masterThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters