Rentabilidad diagnóstica de las pruebas de provocación bronquial específicas en neumonitis por hipersensibilidad
Sánchez Ortiz, Mònica
Muñoz Gall, Xavier
Cruz Carmona, María Jesús
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2013
Descripció: 29 p.
Resum: Estudio de la rentabilidad diagnóstica de las pruebas de provocación bronquial específicas (PPBE) en la neumonitis por hipersensibilidad (NH) a partir de los pacientes derivados para la realización de dicha prueba entre junio de 1995 y diciembre de 2010. De los 113 pacientes, la prueba fue positiva en 68 de los cuales 64 fueron diagnosticados de NH. De los 45 con PPBE negativa, 24 se diagnosticaron de NH. La sensibilidad y especificidad fueron del 72. 7% y 84%, respectivamente. En NH una PPBE positiva prácticamente confirma el diagnóstico, mientras que un resultado negativo no la descarta.
Resum: Estudi de la rentabilitat diagnóstica de les proves de provocació bronquial específiques (PPBE) en la pneumonitis per hipersensibilitat (PH) a partir dels pacients derivats per a la realització d'aquesta prova entre juny de 1995 i desembre de 2010. Dels 113 pacients, la prova fou positiva en 68 dels quals 64 van ser diagnosticats de PH. Dels 45 amb PPBE negativa, 24 es van diagnosticar de PH. La sensibilitat i especificitat van ser del 72. 7% i 84%, respectivament. En PH una PPBE positiva pràcticament confirma el diagnòstic, mentres que un resultat negatiu no l'exclou.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Pneumonitis hipersensitiva



29 p, 652.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2014-01-24, darrera modificació el 2023-06-01



   Favorit i Compartir