Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/213716

Integración del archivo de imágenes de un telescopio robótico al observatorio virtual
Pérez Delgado, Guillem
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria; Otazu Porter, Xavier; Fors Aldrich, Octavi
S’ha implementat un servei VO (Virtual Observatori) a les instal lacions del Telescopi TFRM, que permet distribuir les imatges preses amb el telescopi de manera remota i automàtica a qualsevol usuari del servei. El servei està format per un arxiu d’imatges, una aplicació que integra les imatges a l'arxiu y una aplicació que es comunica amb els clients d’VO, rebent peticions i responen segons s’especifica al protocol SIAP (Simple Image Access Protocol).
Se ha implementado un servicio de Observatorio Virtual (VO) en las instalaciones del telescopio TFRM, que permite distribuir las imágenes tomadas por el telescopio de una forma remota y automática a cualquier usuario del servicio. El servicio esta formado por un archivo de imágenes, una aplicación que integra las imágenes en el archivo y una aplicación que se comunica con los clientes de IVOA, recibiendo peticiones y respondiendo según se especifica en el protocolo SIAP (Simple Image Access Protocol).
We have implemented a Virtual Observatory (VO) service at Telescope Facility in TFRM, which allows distributing the images taken by the telescope in a remote and automatic way to any service user. The service consists of an image archive, an application that integrate images on file and an application that communicates with VO clients, receiving and answering requests as specified in SIAP protocol (Simple Image Access Protocol).
Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.
2011-09
004 - Informàtica
Imatges -- Processament -- Tècniques digitals
Telescopis -- Control automàtic
Astronomia -- Bases de dades
Sistemes virtuals (Informàtica)
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
51 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format Description
PFC_GuillemPerezDelgado_presentacio.pdf 2.473 MB PDF Presentació
PFC_GuillemPerezDelgado.pdf 2.912 MB PDF Projecte

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters