Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/212228

On-farm animal welfare assessment in dairy cattle: improved lameness detection
Chapinal Gomez, Nuria
Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca
Estudi realitzat a partir d’una estada a la University of British Columbia, Canada, entre 2010 i 2012. Primerament es va desenvolupar una escala per mesurar coixeses (amb valors de l’1 al 5). Aquesta escala es va utilitzar per estudiar l’associació entre factors de risc a nivell de granja (disseny de le instal.lacions i maneig) i la prevalencia de coixeses a Nord America. Les dades es van recollir en un total de 40 granges al Nord Est dels E.E.U.U (NE) i 39 a California (CA) . Totes les vaques del group mes productiu es van categoritzar segons la severitat de les coixeses: sanes, coixes i severament coixes. La prevalencia de coixeses en general fou del 55 % a NE i del 31% a CA. La prevalencia de coixeses severes fou del 8% a NE i del 4% a Ca. A NE, les coixeses en general increntaren amb la presencia de serradura als llits i disminuiren en granjes grans, amb major quantitat de llit i acces a pastura. Les coixeses mes severes incrementaren amb la falta d’higiene als llit i amb la presencia de serradura als llits, i disminuiren amb la quantitat de llit proveit, l’us de sorra als llits i amb la mida de la granja. A CA, les coixeses en general incrementaren amb la falta d’higiene al llit, i disminuiren amb la mida de la granja, la presencia de terres de goma, l’increment d’espai als cubicles , l’espai a l’abeuredor i la desinfeccio de les peulles. Les coixeses severes incrementaren amb la falta d’higiene al llit i disminuixen amb la frequencia de neteja del corral. En conclusio, canvis en el maneig i el disseny de les instal.lacions poden ajudar a disminuir la prevalencia de coixeses, tot i que les estrategies a seguir variaran segons la regio.
Report for the scientific sojourn carried out at the University of British Columbia, from 2010 to 2012. The project took place from September the 1st, 2010 to Agust the 31st, 2012. A simplified locomotion scoring system in a 1-to-5 scale was developed for the detection of lameness on farm. This scoring system was used to investigate the association between herd-level management and facility design factors and the prevalence of lameness in high producing dairy cows in freestall herds in North America. Data was collected in 40 farms in the Northeast of US (NE) and 39 in California (CA). All cows in the pen were gait scored and classified as sound, clinically lame and severely lame. In NE, lameness increased on farms using sawdust bedding, and decreased with herd size, use of deep bedding, and access to pasture. Severe lameness increased with the percentage of stalls with fecal contamination and with use of sawdust bedding), and decreased with use of deep bedding, sand bedding, larger herd size, and when rearing replacement heifers on site. In CA, clinical lameness increased with the percentage of stalls containing fecal contamination, and decreased with larger herd size, presence of rubber in the alley to the milking parlor, the neck rail further from the rear curb, more water linear space per cow, and increased frequency of footbaths per wk. Severe lameness increased with the percentage of stalls containing fecal contamination, and decreased with frequency of manure removal in the pen per day. In conclusion, changes in housing and management factors may help decrease the prevalence of lameness on dairy farms, but key risk factors vary across regions.
2013-09-14
Benestar dels animals
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
12 p.
Report
Els ajuts de l'AGAUR;2009 BP_A 00196
         

Full text files in this document

Files Size Format
2009 BP-A 00196.pdf 323.4 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters