To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/2099.1/18257

Biblioteca i arxiu municipal a Sant Sadurní d'Anoia
Sariols Navazo, Santiago
La proposta projectual pretén donar resposta, tot i salvant les distàncies per qüestions d'escala, als problemes que planteja l'entorn immediat a la ubicació del solar. La falta de fites i eixos visuals comporta coordinar, a més del disseny de la volumetria edificatòria, la creació d'espais lliures de qualitat. En aquest sentit es proposa crear un espai públic transitori entre l'edifici i el carrer; una plaça que actuï de col·lector i de captador d'usuaris de la nova Biblioteca obert al carrer. Formalment l'edifici obeeix a les alineacions de la parcel·la a excepció del front Sud, el qual es configura de forma que generi l'espai públic de transició exterior i un espai interior amb un caràcter més íntim propi de la Biblioteca. L'edifici es desenvolupa i es configura al voltant d'aquest espai interior. S'aprofita la separació obligatòria de 5m respecte al solar de l'IES colindant, al costat Est, per ubicar un carrer de servei a la zona de l'Arxiu ubicada en la planta semi soterrada. L'edifici desplega dues potes des d'aquesta alineació a Est per tal d'obrir-se al costat Oest, amb més amplitud espaial donada la forma del solar. Pel que fa al costat Oest, un filtre vegetal i una tanca separen el pàrquing de l'espai interior de la Biblioteca. Al costat nord s'hi ubica un pati que toca a la sala infantil i al dipòsit documental de l'arxiu; aquest pati es deixarà a cota del dipòsit documental en previsió de futur, en cas d'ampliació de la Biblioteca.
Àrees temàtiques de la UPC::Arquitectura::Tipologies d'edificis
Library architecture
Biblioteques -- Arquitectura
Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters