Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/209948

Valoración del insomnio, somnolencia diurna y fatiga inducida por anestesia
Sanjuan Villarreal, Tomás Alberto
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia; Rius Cornadó, X. (Xavier); Júdez Legaristi, Diego
Aquest estudi tracta dels efectes dels anestèsics sobre els ritmes circadians y més concretament per a produir insomni, somnolència diürna i fatiga. Aquests símptomes es valoren amb escales validades (respectivament: Escala de la son de Epworth, escala de somnolència de Epworth i la escala de fatiga de Krupp). Es va realitzar en 30 pacients intervinguts de herniorrafia inguinal, als set dies es realitzava una enquesta (amb les escales abans esmentades). Contràriament al que esperàvem es va trobar una disminució en les puntuacions dels tests al postoperatori.
Este estudio indaga sobre los efectos de los anestésicos sobre ritmos circadianos y más concretamente para producir insomnio, somnolencia diurna y fatiga. Dichos síntomas se valoran con escalas validadas (respectivamente: escala de sueño de Epworth, escala de somnolencia de Epworth y escala de Krupp). Se realizo en 30 pacientes intervenidos de herniorrafia inguinal, a los que a los siete días de la cirugía se les encuestaba (con las escalas previamente mencionadas). Contrariamente a lo esperado se encontró una disminución en las puntuaciones de los test en el postoperatorio.
2013-04-15
617 - Cirurgia. Ortopèdia. Oftalmologia
Anestèsia -- Efectes fisiològics
Trastorns del son
Insomni
Fatiga
Ritmes circadians
Cronobiologia
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
50 p.
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format Description
TR_SanjuanVillarreal.pdf 426.5 KB PDF Treball de recerca
TR_SanjuanVillarreal_Annex_1.pdf 70.08 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters