To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/2099.1/17548

Estudis previs d’un centre docent de 1975, rehabilitació energètica, acondicionament acústic–tèrmic i pla de manteniment
Gilberte Méndez, David; Marcos Méndez, Omar Ruben
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament de Construccions Arquitectòniques II; Bosch González, Montserrat; Peñaranda Ayllón, Angelina
limitació de la demanda com a eina fonamental en la intervenció d’edificis existents, combinant la metodologia d’anàlisi in-situ, recollida de dades, termografia i simulació tridimensional amb eines informàtiques, per tal d’obtenir dades objectives a l’hora de crear propostes de millora que cerquin la resolució de les problemàtiques diagnosticades i que amb aquestes es fomenti minimitzar l’impacte negatiu intrínsec dels processos constructius salvaguardant el medi ambient. L’edifici objecte d’estudi, actualment i des de la seva construcció a Esplugues de Llobregat el 1975 ha estat dedicat a l’ús docent (sector terciari). El Centre escolar Isabel de Villena du 37 anys d’exercici i encara que per diferents motius ha tingut varies reformes(1) podem dir que no progressa adequadament, ja que les deficiències analitzades obstaculitzen la qualitat del propòsit lectiu. Edifici aïllat a parcel·la, va ésser concebut per poder aprofitar al màxim la il·luminació i ventilació natural mitjançant la seva forma i orientació, fins i tot al soterrani. D’altra banda, la construcció tradicional emprada, les tècniques, procediments i sistemes resolts d’ençà, avui originen greuges i disconformitats, sobretot quan volen continuar desenvolupant l’activitat docent amb normalitat i assolir estàndards de baix consum energètic, contribuint en el propòsit comú de la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle com el CO2. Aquest estudi és un clar exemple de que la manca de previsió en fase de projecte i construcció vers les posteriors etapes de manteniment i ús de les instal·lacions desemboca en problemàtiques de caire decisiu durant l’etapa d’explotació de l’edifici i les possibles rehabilitacions escaients. Estalviant en partides importants com l’aïllament, s’augmenta la demanda, la ineficiència i substancialment els costos energètics, i d’altra banda afavorim l’augment de la contaminació al dependre de fonts energètiques no renovables. Amb el desig de guiar el procés de transformació cap a un centre escolar més sostenible, millorant la vida útil de l’edifici i el confort dels usuaris, plantegem aquest projecte que es centrarà en: · L’estudi previ de l’edifici i la seva tipologia constructiva, creant i actualitzant la documentació gràfica que fins ara era inexacta o inexistent. · Anàlisi dels paràmetres d’ús de les instal·lacions, de consum i de demanda energètica. · Estudi dels paràmetres de confort acústic i tèrmic. · Propostes de rehabilitació energètica, acondicionament acústic – tèrmic i manteniment
Àrees temàtiques de la UPC::Energies::Gestió de l'energia::Estalvi energètic
Àrees temàtiques de la UPC::Edificació::Rehabilitació d'edificis
Buildings - Energy conservation
Energy conservation
Energia -- Estalvi -- Edificis
Edificis -- Estalvi d'energia -- Catalunya --Esplugues de Llobregat
Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters