Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/207585

Primer fármaco antiepiléptico: patrón de uso y efectividad
Martínez Domeño, Alejandro
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina; Escartin Siquier, Antonio
Estudiem el primer fàrmac antiepileptic utlitzat en 430 pacients amb epilèpsia, per valorar la seva taxa de retenció, efectivitat i tolerabilitat en el primer any de tractament. El 81% van rebre àcid valproic, carbamazepina o feintoina com primer tractament, tot i que l’ús de la fenitoina ha disminuit significativamen en els últims anys. La taxa de retenció annual és del 87%, sent més altes amb levetiracetam i lamotrigina. Un 40% van presentar recurrències en el primer any, sent major el risc en epilèpsia focal (48%). Els pacients tractats amb fenobarbital o fenitoina presentaven major freqüència d’efectes adversos (57 y 48%).
Estudiamos el primer fármaco antiepiléptico usado en 430 pacientes con epilepsia, para valorar su tasa de retención, efectividad y tolerabilidad en el primer año de tratamiento. El 81% recibieron valproato, carbamazepina o fenitoína como primer tratamiento, aunque el uso de la fenitoína ha disminuido significativamente en los últimos años. La tasa de retención anual es del 87%, siendo más altas con levetiracetam y lamotrigina. Un 40% presentaron recurrencias en el primer año, siendo mayor el riesgo en epilepsia focal (48%). Los pacientes tratados con fenobarbital o fenitoína presentaban mayor frecuencia de efectos adversos (57% y 48%).
2013-02-28
616.8 - Neurologia. Neuropatologia. Sistema nerviós
Epilèpsia
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
19 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
TR-MartinezDomeño.pdf 444.0 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters