Diagnóstico de la infección tuberculosa mediante IGRAs en pacientes con psoriasis
Vilavella Rius, Marta
Carrascosa, José Manuel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2013
Descripció: 36 p.
Resum: El úso de anti-TNF-α se ha asociado a reactivación de infección tuberculosa latente (ITL). Los IGRAs son pruebas in vitro más sensibles y mas específicas que la prueba de la prueba de la tuberculina (PT). El objetivo de este trabajo es el de contrastar la correlación entre los resultados de las técnicas in vitro y la PT. Analizamos 103 pacientes con psoriasis en tratamiento sistémico. Los resultados de nuestra serie permiten sugerir una mayor sensibilidad y especificidad de los IGRAs en la detección de ITL respecto a la PT, de forma independiente al estado de inmunosupresión y al fármaco empleado, con alta concordancia entre los IGRAs.
Resum: L'ús d'anti-TNF- α s'ha associat a reactivació de la infecció tuberculosa latent (ITL). Els IGRAs són proves in vitro més sensibles i més específiques que la prova de la tuberculina (PT). L'objectiu d'aquest treball és el de contrastar la correlació entre els resultats de les tècniques in vitro i la PT. Vam analitzar 103 pacients amb psoriasis en tractament sistèmic. Els resultats de la nostra sèrie permeten suggerir una major sensibilitat i especificitat dels IGRAs en la detecció d'ITL respecte la PT, de manera independent a l'estat d'immunosupressió i al fàrmac emprat, amb alta concordància entre els IGRAs.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Tuberculosi, Psoriasi, Dermatologia



36 p, 949.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2013-03-04, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir