Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/2099.1/17341

Recuperació i possible reutilització de les aromes emeses durant el tractament del cacau en pols
Ventosa Mirangels, Anna
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Química; García Raurich, Josep
L’aroma és una de les característiques més importants del menjar, i està directament relacionada amb la qualitat del producte i amb l’acceptació del client. Per aquest motiu l’objectiu d’aquest projecte ha estat determinar la viabilitat de la recuperació de les aromes que es perden durant el procés de fabricació industrial del cacau en pols, les quals, actualment, formen part dels COV’s que contribueixen a la contaminació olfactiva en un polígon industrial situat dins una zona urbana. S’han analitzat diferents alternatives presents en el mercat i d’entre elles s’han escollit les dues alternatives més viables tecnològicament per poder dur a terme l’esmentada recuperació: la condensació parcial i la condensació parcial combinada amb pervaporació. Aquesta elecció es fonamenta en el fet que es parteix d’un corrent de pèrdua el qual és un vapor rescalfat amb un contingut de productes aromàtics considerable. En aquest projecte s’ha procedit a fer una primera aproximació per a establir qualitativa i quantitativament els components principals de les aromes que, actualment, són emeses a l’atmosfera. A tal efecte s’ha fet un estudi bibliogràfic previ a la utilització de la tècnica analítica, GC-MS. Per acabar, s’ha descrit un possible plantejament del projecte global a llarg termini amb l’objectiu que, un cop s’iniciï a nivell industrial aquest projecte, es pugui seguir un esquema de les activitats a fer. Totes elles necessàries per a la recuperació de les aromes i així donar la possibilitat a l‘empresa, on s’ha desenvolupat aquest PFC, d’obrir-se a un nou mercat.
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria agroalimentària::Indústries agroalimentàries::Tecnologia dels aliments
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria química::Química orgànica
Cocoa processing
Food -– Odor
Salvage (Waste, etc.)
Condensation products (Chemistry)
Cacau -- Fabricació
Aliments -- Olor
Residus -- Recuperació
Productes de condensació (Química)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Mostrar el registro completo del ítem