Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/207161

La consolidació de les especialitats mèdiques a la Catalunya republicana a través d’una revista de resums: La Medicina Catalana. Portantveu de l’Occitània mèdica (Barcelona, 1933-1938)
Perona Carrion, Judith
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina; Martínez Vidal, Àlvar; Net Castel, Àlvar,
Les especialitats mèdiques van tenir un ràpid desenvolupament al món occidental a principis del segle XX. La situació de Catalunya abans de la Guerra Civil, situada als confins de l’Europa d’entreguerres, afavoreix els intents de comunicació científica entre metges catalans i occitans més enllà de les fronteres de grans estats, Espanya i França, amb l’ús d’una llengua pròpia vehicular, el català. Així neix a Barcelona el 1933 la revista La Medicina Catalana, sota la direcció de Leandre Cervera i Astor, constituïda principalment per ressenyes en català d’articles apareguts a revistes internacionals. L’objectiu és estudiar l’aparició i consolidació de les especialitats mèdiques a Catalunya.
21-02-2013
61 - Medicina
Cervera, Leandre, 1891-1964
Medicina -- Especialitats i especialistes -- Història
Medicina -- Catalunya -- Història
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
33 p.
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
PeronaCarrion.pdf 1.317 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem

 

Coordinación

 

Patrocinio