To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/2099.1/17125

Gestió d’una cooperativa diversificada: la Colònia Ecoindustrial Postcapitalista de Ca La Fou
Domingo Llaràs, Maria
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Organització d'Empreses; Van Wunnik, Lucas Philippe; Salvador Vallès, Ramon
La Cooperativa Integral Catalana (CIC) és un projecte que practica l’autogestió econòmica i política amb la participació igualitària dels seus membres. Ja fa més d’un any, va adquirir de manera col·lectiva una colònia industrial en desús, a la comarca de l’Anoia. La Colònia de Ca La Fou, anomenada colònia eco industrial i post capitalista, és un projecte de recuperació de l’antiga colònia industrial, amb 27 habitatges i 8.000 m2 de naus industrials per a fer-hi un nou espai cooperatiu de producció, habitatge, consum, serveis, formació i tota mena d’activitats. L'objectiu principal d'aquest projecte és estudiar com es pot millorar la gestió d'aquesta colònia industrial col·lectivitzada que té diversos projectes productius. A més a més, s'analitza la viabilitat d'un dels seus projectes productius: la fabricació de cervesa artesana. El citat projecte es divideix en quatre parts. Primerament, es realitza una anàlisi de la situació de les cooperatives en l'economia catalana a mode de contextualització. En segon lloc, es defineix la cooperativa i el seu funcionament i es presenten les seves particularitats respecte a una empresa convencional (SL, SA, etc.). S’exposa com s’entén el cooperativisme avui en dia i se’n remarquen les principals avantatges i inconvenients d’aquest tipus de condició jurídica. També s’estudia la literatura de la gestió d’una organització productiva diversificada i s’exposa un exemple emblemàtic com és el cas de Mondragón Corporació Cooperativa. La tercera part, és l’estudi de cas de la colònia en qüestió, quin és el seu origen, com funcionen i quina és la seva organització interna. En aquest apartat és on també, es realitza l’anàlisi detallat del projecte de producció de cervesa artesana, mitjançant un pla d’empresa d’una microcerveseria artesana per veure’n la viabilitat. Finalment s’extreuen les conclusions adients a l’estudi que, possiblement, es poden extrapolar a altres casos de cooperatives d’aquest tipus.
Àrees temàtiques de la UPC::Economia i organització d'empreses::Gestió i direcció
Cooperative societies -- Management
Cooperatives -- Direcció i administració
Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters