Irak y el club europeo : ¿cuál de ellos?
Barbé, Esther (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques)

Títol variant: La reacción internacional ante la crisis de Irak
Publicació: Institut Universitari d'Estudis Europeus 2003
Descripció: 3 p.
Resum: El pasado 27 de enero, el Consejo de Asuntos Generales y de Relaciones Exteriores de la Unión tomó una decisión altamente significativa para el desarrollo del papel exterior de la Unión: su primera operación militar. Las páginas de la prensa dedicaban, sí lo hacían, unas pocas líneas a la operación de mantenimiento de la paz que la UE llevará a cabo en Macedonia a partir de la próxima primavera. La una de la prensa estaba ocupada por el hecho de que los Quince estaban más desunidos que nunca, a causa de la actual crisis internacional. De ahí que en la misma reunión tan sólo hubieran sido capaces de producir una declaración relativa a la situación en Irak de "minimísimo común denominador", cuyo eje central son dos temas indiscutibles: la obligación de Irak de cooperar con los inspectores y el papel del Consejo de Seguridad como responsable del matenimiento de la paz y de la seguridad. . .
Resum: El passat 27 de gener, el Consell d'Afers Generals i de Relacions Exteriors de la Unió va prendre una decisió altament significativa per al desenvolupament del paper exterior de la Unió: la seva primera operació militar. Les pàgines de la premsa dedicaven, sí que ho feien, unes poques línies a l'operació de manteniment de la pau que la UE portarà a terme a Macedònia a partir de la primavera que ve. L'una de la premsa estava ocupada pel fet que els Quinze estaven més desunits que mai, a causa de l'actual crisi internacional. Per això en la mateixa reunió només haguessin estat capaços de produir una declaració relativa a la situació a l'Iraq de "minimísimo comú denominador", l'eix central són dos temes indiscutibles: l'obligació de l'Iraq de cooperar amb els inspectors i el paper del Consell de seguretat com a responsable del manteniment de la pau i de la seguretat . . .
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Institut Universitari d'Estudis Europeus. Observatori de Política Exterior Europea. Monografies
Col·lecció: Publicaciones Monográficas ; 2
Document: Working paper
Matèria: Seguretat de l'Estat ; Unió Europea ; Unio Europea ; Relacions Exteriors



3 p, 32.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Estudis

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir