Propostes de prevenció de residus en esdeveniments a la ciutat de Sitges
Álvarez, Gabriela
Marginet, Berta
Ramo, Ana Nieves
Pérez, Judith
Duch Cortinas, Jordi
Oliver i Solà, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Martínez Gasol, Carles
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2012
Descripció: 115 p.
Resum: El model actual de consum comporta el malbaratament de recursos, potenciant l'ús desmesurat de materials i productes no reutilitzables, convertint-los en residu. Aquesta generació creixent de residus comporta la necessitat de gestionar-los de manera eficient o impedir generar-los, per minimitzar els impactes ambientals i econòmics. En aquest projecte es pretén actuar en la prevenció de la generació de residus a Sitges, concretament en la promoció d'actuacions de prevenció de residus en esdeveniments. L'estudi analitza la situació actual del municipi en quant a prevenció de residus i, tenint en compte el tipus de residus generats en els esdeveniments, proposa mesures per reduir-los considerant el seu cost econòmic, comptabilitzant les despeses amb i sense l'aplicació de les mesures, i el benefici d'aquestes llarg termini.
Resum: The present model of consume leads to waste of resources, boosting the excessive use of materials and products not reusable, turning them into waste. This raising waste generation, entails the need to efficiently manage the waste, or to not generate them in order to minimize the environmental and economical impacts. This project, expect to act on the prevention of the waste generation in Sitges, more specifically promoting mesures and actions of waste prevention in events. The study analyzes the current state of the city in the waste prevention area, and according to the type of waste generated in the events, suggests measures to reduce them taking into account their economical costs, counting the expenses with and without the measures, and the long term benefits the mesures would entail.
Resum: El modelo actual de consumo conlleva el malgasto de recursos, potenciando el uso desmesurado de materiales y productos no reutilizables, convirtiéndolos en rechazo. Esta generación creciente de residuos conlleva la necesidad de gestionarlos de manera eficiente o impedir generarlos, para minimizar los impactos ambientales y económicos. En este proyecto se pretende actuar en la prevención de la generación de residuos en Sitges, concretamente en la promoción de actuaciones de prevención de residuos en eventos. El estudio analiza la situación actual del municipio en cuanto a prevención de residuos y, teniendo en cuenta el tipo de residuos generados en los eventos, propone medidas para reducirlos considerando su coste económico, contabilizando los gastos con y sin la aplicación de las medidas, y el beneficio de éstas a largo plazo.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Reciclatge (Residus, etc.) ; Sitges (Catalunya) ; Residus municipals ; Gestió ; Residus ; Prevenció



Resum
13 p, 437.5 KB

Projecte
115 p, 1007.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir