Autosuficiència energètica a la casa rural "Les Vinyes Grosses"
Canal de Vilar, David
Puig i Boix, Josep, 1947-, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Títol variant: Autosuficiencia energética en la casa rural "Les Vinyes Grosses"
Títol variant: Energetic self-sufficiency in the rural house "Les Vinyes Grosses"
Data: 2012
Descripció: 118 p.
Resum: L'objectiu del present projecte és aconseguir l'autosuficiència energètica per a la casa rural "Les Vinyes Grosses". Aquesta casa rural està situada a Sant Agustí de Lluçanès, comarca d'Osona. Es vol aconseguir fer una canvi de les instal·lacions que utilitzen energies no renovables a unes instal·lacions que funcionin amb energies renovables. Es pretén canviar la instal·lació de calefacció i aigua calenta que funciona amb gas-oil per una instal·lació que funcioni amb estella de pi roig que provingui de la mateixa finca. També es vol fer un canvi de la instal·lació elèctrica que funciona amb electricitat de la xarxa per una instal·lació elèctrica que utilitzi energia solar fotovoltàica. Per últim, es pretén que tota l'aigua consumida en la casa rural sigui aigua de la pluja en comptes d'utilitzar l'aigua de la xarxa. El cost total calculat per a realitzar aquests canvis d'instal·lacions és de 58. 825 €, amb un temps d'amortització de 15,32 anys.
Resum: El objetivo del presente proyecto es conseguir la autosuficiencia energética para la casa rural "Les Vinyes Grosses". Esta casa rural está situada en Sant Agustí de Lluçanès, comarca de Osona. Se quiere conseguir hacer una cambio de las instalaciones que utilizan energías no renovables a unas instalaciones que funcionen con energías renovables. Se pretende cambiar la instalación de calefacción y agua caliente que funciona con gasoil para una instalación que funcione con astilla de pino rojo que provenga de la misma finca. También se quiere hacer un cambio de la instalación eléctrica que funciona con electricidad de la red para una instalación eléctrica que utilice energía solar fotovoltaica. Por último, se pretende que toda el agua consumida en la casa rural sea agua de la lluvia en vez de utilizar el agua de la red. El coste total calculado para realizar estos cambios de instalaciones es de 58. 825 €, con un tiempo de amortización de 15,32 años.
Resum: The aim of the present project is to obtain the energetic self-sufficiency for the rural house " Les Vinyes Grosses ". This rural house is placed in Sant Agustí de Lluçanès, Osona's region. She wants to manage to become one I change the facilities that use not renewable energies to a few facilities that work with renewable energies. One tries to change the installation of heating and warm water that works with diesel oil for an installation that works with splinter of spruce that comes from the same estate. Also there wants to be done a change of the electrical installation that works with electricity of the network for an electrical installation that uses photovoltaic solar power. Finally, there is claimed that the whole water consumed in the rural house is a water of the rain instead of using the water of the network. The total cost calculated to realize these changes of facilities is of 58. 825 €, with a time of amortization of 15,32 years.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Fonts d'energia renovables ; Osona (Catalunya) ; Energia solar fotovoltaica ; Aplicacions ; Masos, masies, etc. ; Remodelació



Resum
11 p, 304.7 KB

Projecte
118 p, 1.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2023-06-12



   Favorit i Compartir