Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/204024

EU “actorness” in International Relations: The Non-Proliferation Policy of the EU in the Southern Mediterranean
Kalyoncu, Peyam
El punt de partida d'aquesta investigació és una retòrica molt utilitzada que la UE és un actor global. En vista d'això, la no proliferació de la política comunitària al sud de la Mediterrània s'examina. L'estudi es realitza sobre la base de la conceptualització de la UE "actorness" ia través d'alguns criteris (context extern, l'evolució de l'aparell de política exterior de la UE, la Unió Europea l'auto-presentació i la percepció de tercers, la consistència i la disponibilitat d'instruments de política i accions concretes) que involucren tant factors ideacionals i materials, d'acord amb el "pluralisme metodològic". Aquest marc conceptual va ajudar a avaluar la no proliferació de la política comunitària en aquesta regió en particular on la UE té interessos i bones raons per actuar. Cada un dels criteris de manifest els avantatges i desavantatges de la UE "actorness" en aquest camp seleccionat i la caixa. Aquest document sosté que la no proliferació "actorness" de la UE a la regió del sud de la Mediterrània ha estat limitat a causa d'una varietat de raons.
The starting point of this research is a widely used rhetoric that the EU is a global actor. In view of this, EU’s non-proliferation policy in the southern Mediterranean is examined. The study is conducted on the basis of the conceptualization of EU “actorness” and through some criteria (external context, developments in the EU foreign policy apparatus, EU’s self-presentation and third party perceptions, consistency and availability of policy instruments and concrete actions) that involve both ideational and material factors, in accordance with “methodological pluralism”. This conceptual framework helped assess EU’s non-proliferation policy in this particular region where the EU has interests and good reasons to act. Each of the criteria demonstrated the pros and cons of EU “actorness” on this selected field and case. This paper contends that non-proliferation “actorness” of the EU in the southern Mediterranean region has remained limited due to a variety of reasons.
2012-06
32 - Política
Unió Europea -- Relacions exteriors -- Mediterrània (Regió)
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
33 p.
Working Paper
Institut Universitari d'Estudis Europeus
Working Papers OBS;87
         

Full text files in this document

Files Size Format
87.pdf 286.0 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters