La Institucionalización de las Conferencias Intergubernamentales en la Unión Europea
Mateo, Gemma

Publicació: Institut Universitari d'Estudis Europeus 2005
Descripció: 28 p.
Resum: Des de mitjans dels anys vuitanta, la UE ha dut a terme sis CIGS amb l'objectiu de revisar els Tractats comunitaris. Com podem explicar els resultats producte d'aquesta cadena de negociacions? En aquest paper mantenim que la manera com es porten les negociacions influeix els resultats de les CIG. En particular, hi ha una sèrie de procediments i pràctiques que faciliten l'abast d'acords. Partint de la literatura del neoinstitucionalismo, derivem tres funcions dels procediments i pràctiques existents a les CIG: estructurar les negociacions, distribuir la informació i definir el rol de mediador en els processos de negociació. Aquest argument es mostra a través d'alguns exemples de les CIG celebrades a partir dels anys noranta.
Resum: Desde mediados de los años ochenta, la UE ha llevado a cabo seis CIGs con el objetivo de revisar los Tratados comunitarios. ¿Cómo podemos explicar los resultados producto de esta cadena de negociaciones? En este papel mantenemos que el modo en que se llevan las negociaciones influye los resultados de las CIG. En particular, existe una seria de procedimientos y prácticas que facilitan el alcance de acuerdos. Partiendo de la literatura del neoinstitucionalismo, derivamos tres funciones de los procedimientos y prácticas existentes en las CIG: estructurar las negociaciones, distribuir la información y definir el rol de mediador en los procesos de negociación. Este argumento se muestra a través de algunos ejemplos de las CIG celebradas a partir de los años noventa.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Institut Universitari d'Estudis Europeus. Governança Multinivell a la Unió Europea, "EUgov". Working papers
Col·lecció: Working Papers On Line (WPOL) ; 01/2005
Document: Working paper
Matèria: Unió Europea ; Política ; Governança



28 p, 181.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir