Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/204007

Euroregión y pragmatismo: El Fondo Común Euskadi-Aquitania
Harguindéguy, Jean-Baptiste
Creat el 1990, el Fons Comú Euskadi-Aquitània ha demostrat la seva eficiència en matèria de finançament de projectes ransfronterers. Entre els factors que expliquen aquests resultats cal destacar els vincles transfronterers locals previs sobre els quals s'erigeix ​​el Fons. La voluntat comuna de crear un eix regional central a la costa atlàntica i l'equilibri de les forces olítiques basques i aquitanes afavoreixen també la cooperació. No obstant això, el Fons s'enfronta actualment a un dilema important: d'una banda seguir impulsant els projectes locals que neixen esporàdicament, i per altra institucionalitzar a nivell regional aquestes col · laboracions per a formar xarxes duradores.
Creado en 1990, el Fondo Común Euskadi-Aquitania ha demostrado su eficiencia en materia de financiación de proyectos transfronterizos. Entre los factores que explican estos resultados cabe destacar los vínculos transfronterizos locales previos sobre los cuales se erige el Fondo. La voluntad común de crear un eje regional central en la costa atlántica y el equilibrio de las fuerzas políticas vascas y aquitanas favorecen también la cooperación. Sin embargo, el Fondo se enfrenta actualmente a un dilema importante: por una parte seguir impulsando los proyectos locales que nacen esporádicamente, y por otra institucionalizar a nivel regional estas colaboraciones para formar redes duraderas.
2006
332 - Economia regional i territorial. Economia del sòl i de la vivenda
Cooperació transfronterera -- França
Cooperació transfronterera -- País Basc
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
22 p.
Working Paper
Institut Universitari d'Estudis Europeus
Working Papers On Line (WPOL);14/2006
         

Full text files in this document

Files Size Format
Núm. 14.pdf 176.5 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters