Com hauria d'acollir la Unió Europea una Catalunya independent
Roca i Palà, Berta

Publicació: Institut Universitari d'Estudis Europeus 2012
Descripció: 85 p.
Resum: L'objectiu d'aquest treball és saber com hauria d'acollir la Unió Europea a una Catalunya independent que en vol formar part. Estem, doncs, davant d'un procediment d'ampliació interna de la Unió Europea, ja que el territori català ja forma part de la mateixa i ja funciona com a subjecte i aplicant del Dret europeu. Per tant, el nostre objectiu fa que, en primer lloc, ens preguntem què és el dret a l'autodeterminació i saber si aquest té cabuda dins de la Unió Europea, ja que primer cal determinar qui és el "poble català" que s'ha constituït com a Estat. En segon lloc, la persecució de la nostra fita ens porta a buscar si els Tractats constitutius inclouen la pauta del procediment d'ampliació interna. Així doncs, hem d'entrar a analitzar-los i a establir quins passos haurà de realitzar el nou estat que pretén ser membre, així com la mateixa Unió Europea.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Català
Col·lecció: Institut Universitari d'Estudis Europeus. Màster Universitari en Integració Europea. Quaderns de recerca (Bellaterra)
Pla d'estudis: Quaderns de recerca (Bellaterra) ; 13
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Independència ; Catalunya ; Relacions exteriors ; Unió Europea, Països de la



85 p, 308.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir